Wysłany: 2013-01-05, 19:07 problem z pompa wtryskową
Witam chłopaki. Problem polega na tym że nie ma wcale prądu na drugim tym zawarku tzw( przyspieszać) wymieniłem już przekaźnik nr 120 ale dalej to samo. Był u mnie elektryk i powiedzial ze najprawdopodobniej jest do wymiany czujnik temp który znajduje się na gumowym przewodzie zaraz obok głowicy który steruje tym wszystkim. Ostatnio zauwazylem że krotko świece mi grzeje. Brak słów i pomysłów. proszę o pomoc
Witam, tez mam problem z pompą wtryskową, ale z tego co sie dowiedzialem od kolegi mówił podobno ze jakas tulejka niby sie wytarła gdzies w pompie i przez to falują obroty raz są za niskie ok.500/600obr a raz 1100obr.?? W czym moze tkwić problem?
Wyczytałem coś gdzies wczesniej ze pasek jest słabo moze napięty i to przez to? Bo jak używam jednej(bo tylko tyle mam) elektrycznej szyby tez obroty potrafia sie lekko obnizyc , jest to i widoczne i odczuwalne +- 70/100obr spadają obroty bo wciskaniu zamykania szyby jak jest juz i tak dosunięta.
CZEKAM na rady , bo jesli nic nie po kombinujemy bede musial 150zł wtopić w naprawe tego. Ze niby to ta tulejka.
. Był u mnie elektryk i powiedzial ze najprawdopodobniej jest do wymiany czujnik temp który znajduje się na gumowym przewodzie zaraz obok głowicy który steruje tym wszystkim. pomysłów. proszę o pomoc
Przecież już odpowiedź dostałeś.
Oddaj auto w ręce tego elektryka, powiedz mu niech paździerzy i chyba problem z głowy.
shranz napisał/a:
Witam, tez mam problem z pompą wtryskową, ale z tego co sie dowiedzialem od kolegi mówił podobno ze jakas tulejka niby sie wytarła gdzies w pompie i przez to falują obroty raz są za niskie ok.500/600obr a raz 1100obr.?? W czym moze tkwić problem?
W pompie
Za 150zł można na szrocie wyrwać jakąś elegancką regenerowaną pompę. Ja bym się z tym nie bawił. Swapujesz pompę, drugą sobie na spokojnie lepisz i masz na przyszłość lub możesz sprzedać.
Jak rozgmerasz swoją, a o pompach nie masz pojęcia to nie wróże sukcesów przy jej montażu.
Poniżej masz zdjęcie chyba tej tulejki, o której mówił kolega. Nie wiem czy na pewno, nie znam typa hyhy
Możesz też skoczyć do pompiarza i poprosić o regulację. Jeśli się da ja wyregulować to zapłacisz 50zł i problem z głowy, jeśli się nie da to pompiarz od razu Ci powie co jest skrzaczone i będziesz wiedział na czym stoisz.
shranz napisał/a:
Wyczytałem coś gdzies wczesniej ze pasek jest słabo moze napięty i to przez to? Bo jak używam jednej(bo tylko tyle mam) elektrycznej szyby tez obroty potrafia sie lekko obnizyc , jest to i widoczne i odczuwalne +- 70/100obr spadają obroty bo wciskaniu zamykania szyby jak jest juz i tak dosunięta.
Alternator dostaje obciążenia i obroty lekko spadają.
A nie zauważyłeś, że jak np włączysz światła na uruchomionym silniku to obroty też delikatnie spadają?
To normalne.
Ponadto jeśli masz obiekcje do paska dlaczego go zwyczajnie nie naciągniesz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum