Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
problem z pompa wtryskową
Autor Wiadomość
mirek1711 
Kierowca eLki

Silnik: 1,9td
Wysłany: 2013-01-05, 19:07   problem z pompa wtryskową

Witam chłopaki. Problem polega na tym że nie ma wcale prądu na drugim tym zawarku tzw( przyspieszać) wymieniłem już przekaźnik nr 120 ale dalej to samo. Był u mnie elektryk i powiedzial ze najprawdopodobniej jest do wymiany czujnik temp który znajduje się na gumowym przewodzie zaraz obok głowicy który steruje tym wszystkim. Ostatnio zauwazylem że krotko świece mi grzeje. Brak słów i pomysłów. proszę o pomoc

shranz 
Ventofan
Wariat

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2013-03-07, 23:59   

Witam, tez mam problem z pompą wtryskową, ale z tego co sie dowiedzialem od kolegi mówił podobno ze jakas tulejka niby sie wytarła gdzies w pompie i przez to falują obroty raz są za niskie ok.500/600obr a raz 1100obr.?? W czym moze tkwić problem?

Wyczytałem coś gdzies wczesniej ze pasek jest słabo moze napięty i to przez to? Bo jak używam jednej(bo tylko tyle mam) elektrycznej szyby tez obroty potrafia sie lekko obnizyc , jest to i widoczne i odczuwalne +- 70/100obr spadają obroty bo wciskaniu zamykania szyby jak jest juz i tak dosunięta.

CZEKAM na rady , bo jesli nic nie po kombinujemy bede musial 150zł wtopić w naprawe tego. Ze niby to ta tulejka.

Luqua 
Zapalony Ventkarz
Sarkasmus Master

Silnik: 1.9 Smoluch
Wysłany: 2013-03-08, 09:15   

mirek1711 napisał/a:
. Był u mnie elektryk i powiedzial ze najprawdopodobniej jest do wymiany czujnik temp który znajduje się na gumowym przewodzie zaraz obok głowicy który steruje tym wszystkim. pomysłów. proszę o pomoc

Przecież już odpowiedź dostałeś.
Oddaj auto w ręce tego elektryka, powiedz mu niech paździerzy i chyba problem z głowy.
shranz napisał/a:
Witam, tez mam problem z pompą wtryskową, ale z tego co sie dowiedzialem od kolegi mówił podobno ze jakas tulejka niby sie wytarła gdzies w pompie i przez to falują obroty raz są za niskie ok.500/600obr a raz 1100obr.?? W czym moze tkwić problem?

W pompie :D
Za 150zł można na szrocie wyrwać jakąś elegancką regenerowaną pompę. Ja bym się z tym nie bawił. Swapujesz pompę, drugą sobie na spokojnie lepisz i masz na przyszłość lub możesz sprzedać.
Jak rozgmerasz swoją, a o pompach nie masz pojęcia to nie wróże sukcesów przy jej montażu.
Poniżej masz zdjęcie chyba tej tulejki, o której mówił kolega. Nie wiem czy na pewno, nie znam typa hyhy

Możesz też skoczyć do pompiarza i poprosić o regulację. Jeśli się da ja wyregulować to zapłacisz 50zł i problem z głowy, jeśli się nie da to pompiarz od razu Ci powie co jest skrzaczone i będziesz wiedział na czym stoisz.
shranz napisał/a:
Wyczytałem coś gdzies wczesniej ze pasek jest słabo moze napięty i to przez to? Bo jak używam jednej(bo tylko tyle mam) elektrycznej szyby tez obroty potrafia sie lekko obnizyc , jest to i widoczne i odczuwalne +- 70/100obr spadają obroty bo wciskaniu zamykania szyby jak jest juz i tak dosunięta.

Alternator dostaje obciążenia i obroty lekko spadają.
A nie zauważyłeś, że jak np włączysz światła na uruchomionym silniku to obroty też delikatnie spadają?
To normalne.
Ponadto jeśli masz obiekcje do paska dlaczego go zwyczajnie nie naciągniesz?
Ostatnio zmieniony przez Luqua 2013-03-08, 09:27, w całości zmieniany 4 razy  

shranz 
Ventofan
Wariat

Wysłany: 2013-03-08, 12:59   

Dopiero wczoraj odebrałem samochód :) i go badam bo jeszcze umowy nie spisałem :) czyli lepiej nowa pompe znaleźć regenerowaną , niż się w to bawić?

shranz 
Ventofan
Wariat

Wysłany: 2013-03-08, 18:15   

http://allegro.pl/pompa-w...3080897694.html

Ta pompa by pasowała?

Odpowiedz do tematu