Wysłany: 2013-01-20, 12:48 trzescząca deska rozdzielcza
witam.sprawa jest taka. moje vento jest sprowadzone z angli i zrobiona jest przekładka. jak go kupiłem to z deska było wszystko ok a teraz w czasie jazdy po "kiepskiej" drodze deska drży i dziwnie piszczy tak jakby poluzowała się na mocowaniach lub śrubach. denerwujące są takie dźwięki. wie ktoś może co można z tym zrobić albo które śruby dokręcić?
na foto pod popielniczką widać złota blachę.....tam idzie jeszcze taka płaska blachą i mocuje sie ją do "podłogi" przez co decha jest stabilna. Zerknija tam tym bardziej że masz przekładkę z angola i byc może nie ma mocowan nawet po tej stronie na blachę.
no sprawdzę to. ale u mnie w vencie ta deska tak jakby odsuwała się od szyby. jak ją dopchnę górą w stronę szyby to nie ma tego trzeszczenia. tak mi się wydaję że to może gdzieś górne mocowania są lużne..?
z tego co jaszcze patrzyłem to pod maską są jeszcze jakieś śrubki ale nie wiem czy to akurat od deski. próbowałem je dokręcić ale nie dało się już bardziej
Zdejmujesz podszybie (przy czym musisz uważać na te spinki itd.) i od razu będziesz widział śrubki: (jak mówisz że możesz dopchnąć jeszcze deske to tak zrób i wtedy spróbuj dokręcić śrubki)
Będzie Ci przeszkadzał trochę silniczek od wycieraczek ale da radę to zrobić bez jego zdejmowania..
Te śrubki na dole co próbowałeś dokręcić to są od tej belki co jest w środki pod deską (chyba tak mi się wydaje)
Trochę roboty będzie ale jak to to, to powinno pomóc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum