L1U9K8A7S, - a może linka od gazu zatarła się w pancerzu sprawdź niech ktoś ci podgazuje a ty sprawdź czy płynie się rusza po prowadnicy przy wtrysku... możE wystarczy zapodać WD-40
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
linka raczej by nie powodowała skoków obrotów do 2 tyś...nieszczelność podstawy to chyba też za mało na takie rzeczy aczkolwiek możesz rozpylić jakiegoś plaka trochę w okolicy wtrysku ew poruszać obudową jak obroty podskoczą to znaczy że zaciąga i masz nieszczelność
co do silniczka to często zawodne są same styki na kostce może warto zacząć od ich sprawdzenia i ewentualnie oczyszczenia
nieszczelność podstawy to chyba też za mało na takie rzeczy
od razu odrzuć te możliwość nie ma to wpływu na wachania obrotów ... znam to z autopsji swojego AAM rozpruta podstawa wtrysku na powierzchnie 1\2 obwodu żadnych wąchań i dziwnych skoków obrotów .
na zdjęciu widać dokąd sięga tłusty ciemniejszy zaciek tyle było pęknięcia na obwodzie
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Mi łapał 2tys obrotów i tak trzymał dopóki go nie przydusiłem przez ujowy aparat zapłonowy bo nie trzymał ustawień i chodził jak mu pasowało, wymieniłem aparat i elegancko działa.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Mi łapał 2tys obrotów i tak trzymał dopóki go nie przydusiłem przez ujowy aparat zapłonowy bo nie trzymał ustawień i chodził jak mu pasowało, wymieniłem aparat i elegancko działa.
No tak tylko że jak ja przyduszę do np. 3000 obrotów i puszcze to mi na tych 3000 zostaje. I to własnie jest dziwne. I aby obroty spadły jedynym wyjściem jest wrzucenie jakiegoś biegu np 1, wciśnięcie hamulca i puszczanie powoli sprzęgła tak jakby się chciało ruszyć tyle że na hamulcu. Obroty spadają i jak puszcze hamulec i wcisnę sprzęgło to jest wtedy już ok, do pewnego czasu. I tak w koło.
Jak wróciłem dzisiaj i zajechałem do garażu wyrzuciłem bieg ale jeszcze nie gasiłem to nagle sam dodawał gazu i puszczał, dodawał i puszczał. Takie szybkie wahania między 900 a 2500 obrotów. Dzieje się tak samo na benzynie i na gazie.
_________________ Bardzo lubię VENTkOwać
Ostatnio zmieniony przez L1U9K8A7S 2013-01-22, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
pawel39106, tylko samo ustawienie czy coś jeszcze. Trochę nie chcę ruszać zapłonu bo jak to nie to to później może być ciężko z ustawieniem. Sam jeszcze nigdy nie ustawiałem.
Aha tak tylko jeszcze powiem, bo jak mi tak sam sobie dodaje gazu to czuje pod nogą jak pedał gazu ucieka i wraca. Tak jakby ktoś ciągnął mi za linkę gazu pod maską.
_________________ Bardzo lubię VENTkOwać
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-01-22, 22:12
no to krokowiec, bo on steruje otwarciem przepustnicy. Może byc jeszcze czujnik połozenia przepustnicy. Próbowałeś czyścić stylki od krokowca...?
Powracając do AMORTYZATORÓW. Czy amorki z przodu całe razem ze sprężynami itd będą pasowały do mojego Vento 1.8 Benzynka z Passata Kombi 1.9 Diesel?? Mam Passata na części i dobre amorki w nim więc pytam.
Ps.
Orientuje się ktoś czy coś jeszcze może pasować z takiego Passata Kombi 1.9 D z 1992 roku do Vento 1.8 B z 1997 roku? Byłbym bardzo wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum