Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-01-31, 18:00 Piasta przód
Pisałem już w SB, ale tam nie kazdy zaglada. Otóż byłem na wulkanicacji, gdzie pan fochowiec (od dmuchania owiec) szpilke wziął i krzywo wkręcił. W zwiazku z tym, że musze zmieniać piaste, wiec mam pytanie: czy uda mi sie wymienić piaste, bez koniecznosci wymiany łożyska...? Wiem ze dobrze by bylo zmienic, ale w obecnej chwili cierpie na deficyt budżetowy. :/
Jak dasz rady wyciągnąć piasty bez pierścienia wew. łożyska to się da. Mi się raz udało. Za drugim razem łożysko trafiło szlaf (pierścień wyleciał) Ale jako że niezły ze mnie mak gajwer To ładnie dołożyłem smaru do łożyska, z piasty bez uszkodzeń zdjąłem pierścień, nabiłem na nowa piaste i z powrotem do zwrotnicy. Wynik ? Jeździ do dziś a to już 4 lata jak golfiarri się hula z tym łożyskiem Ważne, żeby Nie wysypać kulek i nie uszkodzić tego pierścienia jak zejdzie z piastą, jak się tego nie zrobi autko będzie hulać na starym łożysku. Chociaż to sposób na "mak gajwera"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum