Witam. posiadam vento 1.9 TDI 90 KM. Chciałbym włozyc do niego wtryski i pompe paliwa z AFN-a 110 KM . I Moje pytanie takie, czy nie bedzie zadnych ubocznych efektów i czy zmieni sie coś żwawość i moc mojego 90 konnego silnika?
Z góry dziekuje za rady
_________________ Diesel musi dymić
oferujemy:
-uslugi blacharsko lakiernicze
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Wszystko w przystepnych cenach
oferujemy:
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-01-31, 23:19
ja tylko zacytowałem dane z profilu. masz tu linka do jego tematu, tam jest wszystko opisane. http://forum.vwvento.org/...ighlight=arek07
mój to seria, na wtryskach 216-tkach. Jezdzi przyzwoicie, napewno lepiej od zwykłego AHU. Mam tez skode full serie i jej przyspiesznie sie nie umywa do przyspieszenia venciaka, ale tez inna waga.
Pompe tez warto wymienic bo w serii jest 10 mm a w AFN 11
W AFN jest zwykla 10tka. Roznica polega na tym, ze w jednym 1Z mozna spotkac tlokorozdizelacz 9, w drugich juz 10.
Tak czy siak na paliwo nie ma co narzekac. Do 130KM to wystarczy program i 216tki, do 150 musisz turbine zmienic, pozniej IC, pozniej pompe, pozniej..... skonczy sie kasa w portfelu.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
O prosze, Dzieki za rade
mi wystarczy 110-130 KM A IC i tak bede wymienial bo seryjnie troche za maly. No własnie slyszalem ze wystarcza wtryski ze 110 i mapy inne wgrac. Jeszcze po niedzieli mnie przelot z kwasowki czeka i moze by i bylo
a słuchaj nie wiesz przypadkiem moze jak to jest jak sie do 1z wlozy turbo o zmiennej geometrii?? i czy sie wogole da?
_________________ Diesel musi dymić
oferujemy:
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Da sie, tylko musisz miec turbine rozlaczna z kolektorem wydechowym a nie taka zintegrowana z nim. Wszystko juz zostalo przewalkowane na 100 roznych sposobow
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Jak masz 16bit to nie, jak 8bit to tak.
16bit jest w metalowej obudowie i ma koncowke literek BF
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum