Witam. Wiem że to nie to forum ale może miał ktoś styczność z tym autkiem? Ojciec znalazł paska b6 z 2006r 2.0tdi ze skrzynią dsg. Może miał ktoś styczność z czymś takim? Gostek mówi że sprowadzony ze szwecji, cały czas serwisowany w szwecji i jak go sprowadził też serwisuje go w aso vw. Za wszystki opinie z góry dziękuję.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-02-02, 13:24
tom cio, w egzemplarzach do 2007 roku cześto wystepuje problem z z układem wtryskowym pompą i wtryskiwaczami (pompowtryski) i głowice siadają podobno pod koniec 2006 roku VW to poprawił i paski stały się niby mniej awaryjne ale to zależy też jak trafił i z tym serwisowaniem to też jest jak jest niestety polskie realia byle sprzedac a później niech sie dalej martwią ogólnie znajomy sprowadził paska z niemiec niby pierwszy właściciel cały czas serwisowany w szwabach a jak padła pompa i wtryski pojechał do serwisu u nas i powiedzieli że gwarancji nie ma bo przebieg był kręcony i 14 tysi poszło na naprawe ..
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Ja jak szukałem paska dla siebie to każdy odradza 2.0TDI a juz najbardziej te z początku produkcji ( od polowy 05r.) silnik ma tendencje do brania sporych ilości oleju i występowania problemów z głowicą po ok 100tys.km łącznie z jej pękaniem !
więcej i obszerniej mozesz się dowiedzieć z tej stronki :
http://www.auto-swiat.pl/...-silniku-20-tdi
milej lekturki i szczerze odradzam B6 z tym silnikiem ... szukaj B5 z końca produkcji z sprawdzonym i niezawodnym 1.9TDI tez sie takim zadowoliłem i w pełni polecam
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2013-02-02, 13:35, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki panowie za pomoc. Co do pompowtryskiwaczy to włąśnie o tym słyszałem ale sprawdziliśmy po vin że ten egzemplarz podlego bezpłatnej wymianie tych części także tu jeszcze ujdzie, gorzej co z resztą, no nic dzisiaj jedziemy go obejrzeć , tata uparł się na 2.0 i koniec nie wiem co mu do głowy strzeliło. No ale zobaczymy co to będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum