Chciałem zrobić podświetlenie nóg kierowcy i pasażera gdy załącza się lampka w podsufitce.
Czy muszę ciągnąć przewody od lampki w podsufitce czy ktoś ma inny pomysł?
Zależy mi na tym gdy otwieram auto załącza mi się lampka na 10 sek więc jak czegoś szukam to się przydaje i druga sprawa włączenie lampki, oświetla mi wtedy dywaniki jak coś zginie to się przyda.
Wersja 1 - oświetlenie załącza się po załączeniu świateł i świeci się cały czas gdy są załączone światła,
Wersja 2 - podświetlenie załącza się po załączeniu świateł i tylko po tej stronie, gdzie są otwarte drzwi,
Wersja 3 - podświetlenie nie zależy od pozycji wyłącznika świateł, załącza się za każdym razem gdy są otwarte drzwi i tylko po tej stronie, gdzie są otwarte drzwi.
a ja potrzebuje pod lampke w podsufitce sie jakos podlaczyc
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-02-06, 20:40
Mam podłączone pod lampkę, przewody idą prawym słupkiem. Tylko ja mam podłączone pod wtyczkę, tak, że na nogi świeci się zawsze po otwarciu drzwi niezależnie od położenia włącznika lampki w podsufitce, praktycznie lampki może wcale nie być. To co ty chcesz zrobić jest do zrobienia, trzeba się podłączyć za włącznik, chyba najlepiej będzie pociągnąć przewody bezpośrednio ze styków na których się trzyma żarówka, bo tam jest dużo miejsca
Da się zrobić myslałem że znajdę inny sposób bo jak otworze drzwi z pilota to lampka się załącza więc jak??? Ktoś coś z alarmu chyba podłączył. Tylko gdzie....
czarnysauber, Ty to byś wszsytko kupował a może tak samemu ;p
muchomorek165, ja sobie zrobiłem tak, że gdy otwieram drzwi i zapala się lampa podsufitki to zapala się dół nóg też, a gdy lampka podsufitki jest wyłączona to przy otwarciu drzwi nie zapala się ani lampka a nie pod nogami, a gdy np tak jak piszesz cos mi spadnie jak siedze w aucie to nie musze otwierac drzwi tylko zapalam lampkę podsufitki i zapala się też pod nogami a i jeszcze mam tak zrobione ja k w nowszych autach ze po zamknieciu drzwi czy wyłączeniu lampki to podświetlenie nóg nie gaśnie od razu tylko się powoli ściemnia i gaśnie po 1,5 s
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
vwkrzysio, no nie ma co się chwalić ;p ja tam wolę w miarę możliwości sam ;p bo przyjemność mi to sprawia i oczywiście nerwy ogromne podczas wykonania ;p rzucanie kluczami itp ;p
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
a podłączenie szczerze nie pamiętam bo robiłem to w tamtym roku i wszystko z marszu bez wczesniejszego planowania ale chwila przypomnę sobie....
na pewno umieściłem przekaźnik koło lampki w podsufitce do cewki przekaźnika podłaczyłem plus z żarówki więc gdy się żarówka zapalała załączała przekaźnik, który miał na sobie stały plus (czyli taki że nawet bez kluczyka jest tam napięcie) i kablem po słupku pod kierownicą i pod klime i tam umieściłem ten mój "super zaawansowany technoligicznie ściemniacz ) no i ze ściemniacza już plusy na listwy LED a minus do chyba minusa zapalniczki.
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2013-02-07, 01:25
[quote="majkel00230"]ja tam wolę w miarę możliwości sam ;p bo przyjemność mi to sprawia i oczywiście nerwy ogromne podczas wykonania [/quote
To przyjemność czy nerwy
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
dla chcieć znaczy móc:> studiuje, pracuje, dbam o kobiete a jednak czasami znajdzie się czas nawet za przeproszeniem srając możesz sobie w głowie kombinować ;.
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum