Silnik: 2.0GT 2E B/G
Wysłany: 2013-02-18, 18:50 Sprzęgło
Witam, mam do wymiany w swoim ventylku sprzęgło, mam ventylka 2.0 115 kucy, powiedzcie mi ,bo chcę kupić używane sprzęgło, i pytanko, czy będzie pasować od innych modeli, nie wiem np.diesel, bo od 1,8 nie pasuje. czy tylko 2.0.
Silnik: od kosiarki Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 438 Skąd: lublin
Wysłany: 2013-02-18, 19:26
Takich rzeczy używanych się nie kupuje. A co jeśli wymienisz na używkę a za miesiąc wyjdzie, że znowu będziesz musiał wymieniać? Do vento 1.8 sprzęgło kompletne jak kiedyś pytałem kosztowało w granicach 300zł (tarcza, docisk, łożysko). Podejrzewam, że do Twojego może być niewiele droższe. Warto pchać używkę?
na wakacjach pytalem o tarcze w sklepie powiedzieli cos ok 110 zł i byl problem bo ponoc sa dwa rodzaje chodzi o zabki w srodku, a co do uzywanych raz ze w moich okolicach graniczy z cudem znalezienie dwa jak juz cos podobnego to smiesznie duze pieniadze i gorszy stan.
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Odradzam Ci kolego używane sprzęgło. Począwszy od tego, że zaraz po założeniu może się okazać również wadliwe, to również po niedługim czasie się od założenia może Cię spotkać niemiła niespodzianka...
Już większy sens ma regeneracja:
Regeneracja sprzęgła - warto?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum