Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2010-02-08, 21:12 nie działają Elektryczne lusterka
Jak w temacie nie dzialaja el. lusterka od czego zaczac sprawdzanie zeby je uruchomic??przelacznik sie podswietla ale nie jestem pewnien do konca czy dziala moze jakos na krotko da sie to zbadac czy dzialaja??
sprawdzałeś bezpiecznik bodajże nr 9 jest od tylnej szyby to jednocześnie od lusterek, jak to nie pomoze trzeba sprawdzić czy prąd hula w kablach... żeby to sprawdzić trzeba wybebeszyć lusterko ,a przynajmniej wkład lusterka wyciągnąć i popatrzyc co tam sie dzieje
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2010-02-08, 21:33
krzeszak napisał/a:
sprawdzałeś bezpiecznik bodajże nr 9 jest od tylnej szyby to jednocześnie od lusterek, jak to nie pomoze trzeba sprawdzić czy prąd hula w kablach... żeby to sprawdzić trzeba wybebeszyć lusterko ,a przynajmniej wkład lusterka wyciągnąć i popatrzyc co tam sie dzieje
bezpiecznik sprawdzalem... zreszta grzanie tylnej szyby dziala....
tylko jak szklo zdemontowac zeby nie peklo??
ale napięcie na kostce tej co podłącza sie lusterko czy ta kostka co wchodzi w przycisk??
dobrze by było zacząć od przycisku bo łatwiej... a potem jak by co to trzeba do lusterek sie dobrać a w lusterku kostki nie ma
wsuwki sa bezpośrednio powpinane w mate grzewcza i mechanizm lusterka
vezet22 napisał/a:
wystarczy od środka zdjąć ten czarny plastik ktury maskuje śróby mocujace lusterko
tak sie nie da
musowo nawet paluchem przegiąć szkło w skrajne położenie i wypiąc z zatrzasków małym śrubokrętem
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2010-02-09, 13:48, w całości zmieniany 1 raz
tam jest 2 silniczki jeden prawa lew strona i a drogi góra dól ... jest plastikowa zębatka ... i w sumie nic więcej ciekawego
a lusterka ani prawe ani lewe nie hula czy tylko jedno
a jak wcisniesz rygielek od kierowcy zamyka wszystkie drzwi jak nie to wcisnij jeszcze raz rygieleki przycisnij sterowanie lusterek na dol i jak zamknie to masa uciekla z kostki
Wysłany: 2010-02-09, 17:47
lesny1982 napisał/a:
a jak wcisniesz rygielek od kierowcy zamyka wszystkie drzwi jak nie to wcisnij jeszcze raz rygieleki przycisnij sterowanie lusterek na dol i jak zamknie to masa uciekla z kostki
sprawdze... ale kluczykiem drzwi sie zamykaja bez problemu
Wysłany: 2010-02-10, 18:37
prawe lusterko na krotko dziala i grzeje... ale chyba to je3st wina przelacznika...
moze ktos bardziej kuma elektryke jak w tym prezlacziku jest zeby zmostkowac i sprobowac na krotko czy beda dziaalc... 4 piny sa do wlaczenia prawe lewe i 4 piny do regulacji tylko jak w tych 4 pinach zmostkowac zeby w ktoras ze stron lusterko sie ruszylo??:/
Wysłany: 2010-02-26, 21:19
lusterka zrobione okazalo sie ze prezlacznik jest zepsuty czarnysauber urzyczyl prezlacznika do sprawdzenia i okazalo sie ze na jego prezlaczniku lusterka chulaja wiec odrazu zakupilem na allegro prezlacznik i gitara
Wysłany: 2010-02-26, 21:34
krzeszak napisał/a:
czyli jak mówiłem a raczej jak mówiliśmy
zgadza się ja na krotko w kostce chcialem sprawdzic czy zadziala ale tam zaduzo kombinacji dopiero gdy podmienilismy przelacznik z czarnysauber okazalo sie ze lusterka smigaja
Witam, mam ten sam problem... tylko ze u mnie przełaczniki oby dwa nie dziala ja... na kosce max mam 0.20V nic wiecej a powinno byc chyba 12.46 mniej wiecej tak Powiedzcie jakie kable sa do lusterek które ida od bezpiecznikow do przelotek w dr drzwiach oraz czy do nich jest jakis przekaźnik czy jak to działa, oraz mówie ze podgrzewanie nie dziala, lusterko lewe jest sprawne na pewno a prawe nie wiem dokladnie ponieważ nie udało mi sie go uruchomi na krótko...
Prosze bardzo was o pomoc, moze miał ktos problem i mi powie ... jak odnależ prad i na ktorym pinie powinien byc a na ktorym nie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum