Dziś zamontowałem z tyłu nowe gazowe amortyzatory SRL. Od razu czuć różnicę... Już prawy tył nie ucieka przy wjechaniu w dół. Koszt 142zł z przesyłką, robota we własnym zakresie. W przyszłym miesiącu wymiana przednich i też wpadnie SRL.
Jeszcze amortyzatory i sprężyny muszę odświeżyć czerwoną farbą i wnęki nadkoli na czarno bitgumą pociągnąć i wtedy foty zrobię jeśli telefon wróci z reklamacji.
Ostatnio Vento przeszło małe lakierowanie. Kawałek tylnych prawych drzwi i tylnego prawego błotnika. Ktoś mi zarysował i musiałem interweniować bo zaraz rdza by się pojawiła. Lewy tylny też ma zadarty lakier na samym rancie i też będę musiał się tym zająć. Dobrze, że mam miejsce gdzie idealnie dobierają lakier i służą radą. Sam sobie lakieruję więc koszty niewysokie. Poza tym z przodu zmieniłem amortyzatory oraz ustawiłem zbieżność.
Ze zmian zafundowałem sobie prawe światło przeciwmgielne. W serii świeci tylko lewa, a w prawej lampie jest zaślepka i nie ma podłączenia elektrycznego mimo, że jest miejsce na żarówkę. Zaślepkę wyrwałem, pociągnąłem kabel z lewej wtyczki do prawej, wmontowałem żarówkę i działa.
Kolejnym dodatkiem jest diodowe, zielone podświetlenie włącznika świateł. Oprócz licznika nic nie świeciło więc postanowiłem to zmienić.
W planie mam polakierować listwy na drzwiach i zderzakach pod kolor nadwozia i trochę odświeżyć felgi.
Odświeżyłem alufelgi, naprawiłem próg, wymieniłem rozrusznik. Kupiłem używany za 50zł. Jako, że cena niska to postanowiłem go rozebrać przed zamontowaniem, ale oprócxz nowego smaru na tulejce z tyłu nic nie trzeba było zmieniać. Aż się zdziwiłem, że ten silnik tak potrafi odpalać. Cichutko, miękko i szybko. W starym połamana była plastikowa zębatka. Przed zimą postanowiłem zrobić przegląd auta, a że dziwnie kręcił to zacząłem rozbierać rozrusznik. Podczas rozbiórki wypadły połamane kawałki plastiku. Na dniach wymiana filtra paliwa na Mann lub Knecht i wkładu filtra powietrza na Pipercross.
Przez ten krótki czas wymieniłem w aucie akumulator. Poprzedni po 2-3 dniach nie używania auta nie był w stanie go odpalić. Na dniach oczekuję też przesyłki z pompą ABS/EDS więc auto będzie miało elektroniczną blokadę mechanizmu różnicowego. Od razu wymienię płyn hamulcowy na TRW. Poza tym zaczęło przepuszczać złącze elastyczne więc szykuje się wymiana.
W najbliższym czasie szykuje się trochę zaprawek na przednich błotnikach... Po zimie widać purchelki. Kolejna sprawa to tuleja tylnej belki chyba zaczyna domagać się wymiany...
Auto zostało poddane ozonowaniu i jestem bardzo zadowolony z efektu Polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum