Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-30, 11:02
Oryginalne sa ok, ale komplet kosztował jakieś kosmiczne pieniądze, a zamienniki jak wsadziłem to po zapakowania kufra na wakacje ledwo dojechaliśmy z łodzi nad morze bo tłumikiem końcowym ciągle sunołem po asfalcie. Znalazłem po tym zajściu w Łodzi firmę, która specjalizuje się tylko w zawieszeniach. Zrobili mi taką zawiechę, ze teraz to jak dostawczak prawie, choć Gavel ma jeszcze wyżej tył autka ode mnie
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-30, 11:27
spyro napisał/a:
Oryginalne sa ok
Jeśli chodzi o moje orginały to niczym się nie różniły od zamienników. Obecnie jeżdzę na zamiennikach a orginały mam w pudełku w garażu. Ale kurcze widzę że niektóre venta maja wyższy tył i niby normalne sprężyny. Także na moje oko zprężyny były uzależnione od silnika i rocznika. Ja w dodatku mam troche przód lekko wyzej niż w wiekszości vento i tył musiałem koniecznie podnieść.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-30, 12:06
normalka, że przód wyżej jak tył w Vento, do du... te tylne sprężyny ładowali. CO prawda te oryginalne, jak są nówki to są OK, ale po latach tak jak piszesz, u mnie było to samo.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-30, 14:04
spyro napisał/a:
normalka, że przód wyżej jak tył w Vento
To prawda, ale u mnie przód jest jeszcze wyżej niż w standardzie. Tak jak porównywałem to mam zawsze przód wyższy niż w innych ventylach. Dopiero te venta co mają zadarty kufer, mają tak samo wysoko położony przód. U mnie np po podwyższeniu tyl jest leciutko niżej niz przód ale jest to nizauważalne. Bo widzisz Spyro jak oglądałem Twoje foty to Ty też masz ciutkę niższy przód niz u mnie.
Podnosic hhmmm.. napewno poszukuje utwardzonych ale na przod bo te moje to lipa niesamowita Spyro jak tel ci wpadnie w reke daj cynka oki dzis piatek zaraz patrol po miescie
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2007-06-02, 22:37
Jak dobrze pamietam to ja kupowalem od auta VW Passat B3 B4 wzmocnione sprężyny-tył
i obciolem 3 zwoje i teraz moge do bagaznika zaladowac 150 kg i nawet nie widac ze cos wioze
Właściciel dość niesympatyczny i chamski, ale ostawiłem go szybko no i nikt nie miał w Łodzi takich sprężyn jak on ma... Mareckiemu w tamtym roku wziąłem tez komplecik i z tego co pamiętam to też wychwalał je...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum