Witam
Chcialbym zalożyc (jak najwiekszy) Intercooler do mojego ventylka silnik 1.9 TDI
I teraz pytanie z jakiego auta najlepiej bedzie pasowal? Powtarzam jak najwiekszy
_________________ Diesel musi dymić
oferujemy:
-uslugi blacharsko lakiernicze
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Wszystko w przystepnych cenach
Kolega slaw71 zakładał większy icek przed chłodnicę odezwij się do niego na pewno Ci pomoże tutaj masz jego temat i wszystko pokazane http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0
Turbo mam zamiar zakladac o zmiennej geo.
hrubek18 Dziekuje za namiary i pomoc
oferujemy:
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-02-26, 11:26
kolego, ze zmnienną geo tez nie napompuje tyle. Jak założysz duzy ic to bedziesz mialbardzo duzą turbodziure. Podobno najlepszym wyborem do seryjnej turbiny jest z VW T5 albo z iveco, albo z fiata.
Wiesz, podobno mnie nie interesuje musze wiedziec na 100 pro
oferujemy:
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-02-26, 16:45
To załóż i bedziesz wiedział na 100 pro.
Poprostu, potrzebujesz ic objetosciowo podobnego do tego co jest ori, z tym, że dłuższego, a zarazem niższego, bo wtedy powinien być wydajnijeszy. Rzadko kto montuje wiekszy IC pod seryjne turbo, i z tego co wiem to raczej nikt z forum. pawełvw chyba zmienial ic, ale tez i turbo z tego co pamietam.
Wysłany: 2013-02-26, 18:38
czyli tak jak myslałem. Jedyne wyscie to szukac innego IC o podobniej pojemnosci. Ale czy gra warta swieczki? Jesli wsadzisz, to powiadom nas o efekcie, bo sam mysle nad mziana ic, wydechy i chpie i sie zastanawiam nad innym turbo. Lecz narazie funduszów brak
witam kolegow Kolega slaw71 mi doradzil wszystko wiec juz kumam JEstem teraz w pracy a co za tym idzie zaczynamy TUNING ;D obiecuje ze jak tylko cos zaczniemy z kuzynkiem działac bede informował na bierzaco Tylko powiedzcie jak tu dodac jakies zdjecia:D
oferujemy:
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum