Co może być powodem przygasania na zimnym ? czasem całkiem zgaśnie jak na gazie nogi nie przytrzymam.. zamontowałem sekwencje.. no i tak jak na zimnym na pb jeszcze chodzi to jak już się przełączy to na lpg wręcz wcale nie chce.. na ciepłym jest ok na obu paliwach..
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-04-06, 00:10
Jedź do gaziarza, niech poprawia.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-06, 00:12
Kiedy załozyłes gaz? Bo po 1000 km (chyba) powinno sie pojechac do gazownika i go ponownie wyregulować. Jeśli źle pracuje na zimnym to być moze za wcześnie sie przelacza na gaz, stad wariacje. Pojedz do goscia, żeby Ci ustwił. Ewentulanie napisz do Paweł J., on sie zna na gazie, bo ja to raczej w dieslach siedze.
Od założenia zrobiłem ze 60km.. ale on i wcześniej na benzynie tak miał że na zimnym troszke sboie przygasał.. ale to nie było aż tak kłopotliwe.. no ale na gazie już jest, wedug ustawień gazownika przełącza się przy 40 oC.. Może to byc wina lambdy ?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-04-06, 08:14
Kruchy69 napisał/a:
Paweł J., on sie zna na gazie, bo ja to raczej w dieslach siedze.
Bez przesady, moja widza opiera się na tym, że wiem pod jakie stanowisko podjechac do tankowani.
A wpacając do problemu, cięzka sprawa takie wróżenie z fusów, bez podłączenia pod kompa za dużo się tu nie powie, być może jest jakis bład instlacyjny w postaci chociażby źle dobranych dysz, nieskalibrowanych wtryskiwaczy czy złej konfiguracji lub wady fabrycznej jakiegoś podzespołu.
A może po prostu reduktor źle wpięty, długie przewody wodne do reduktora przez co płyn chłodniczy ma większe opory i juz tak niedogrzewa parownika i jego sprawność maleje. Nie wiem.....ciężko cokolwiek powiedzieć.
Według mnie gazownik powienien najpierw doprowadzić zasilanie benzynowe do perfekcyjnego stanu a dopiero potem zakładac gaz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum