jak w temacie kolega powiedzial ze prawdobodobnie moje autko jest zapowitrzone
i nie mam bladego pojecia co mam zrobci czy auto nadaje sie jeszcze czy mechanik czy samemu dam rade??
Hmmm...ale widzę że w ursusach jesteś oblatany....
Dziadek mial dwa to widzialem to i owo Chyba kazdy ciagnik ma takie cus ale nie wiem bo nie widzialem w kazdym razie w Vento takiego wynalazku nie ma a przynajmniej tak mi sie wydaje
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-06-10, 13:49
No w ciągnikach jest taki bajer i to zdaje się że w większości. Ach gdyby samochody paliły tyle co oszczędne ciągniki czyli jakieś 2,5-3litry ropy na godzinę pracy silnika, sam bym się na diesel-a przerzucił.
Ale mi chodziło o silniki samochodowe, widziałem takie coś w fordzie "busie" ale to jakiś stary motor był.
jesli sie rozszczelnił to najprawdopodobniej na podgrzewaczu paliwa czyli biale plastikowe urzadzonko ktore zabudowane jest na gornej czesci filtra paliwa.
najlepiej wymien filtr i ten podgrzewacz koszt ok 35zl
starsze diesle nie posiadaja pompy paliwa w zbiorniku, poniewaz pompa wryskowa posiada 2 funkcje ssaca i tloczaca dlatego jesli dojdzie do rozszczelnienia to cale paliwo splywa spowrotem do zbiornika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum