Silnik: 2.0 ABA
Wiek: 30 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 42 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2013-04-29, 16:14 Zegary raz działają a raz nie
Dobry. Mam taki problem. Robiłem radio i od tego czasu prędkościomierz i obrotomierz raz działają a raz nie. Bezpieczniki są ok, wtyczka od obrotomierza też, nie wydaje mi się żeby gdzieś kable sie stykały. Najgorsze jest to, że np jade z miejsca A do B i działają spoko luz. Gaszę samochód na chwile, odpalam za chwilę i już nie działa...
A jak nie działają to wskazówka prędkościomierza drga bardzo szybko. Od czego to może być? Gdzie szukać przyczyny i jak naprawić??
Ostatnio zmieniony przez gwozdziu 2013-04-29, 16:14, w całości zmieniany 1 raz
miałem podobnie tylko że u mnie wskazówka skakała po prędkościomierzu jak głupia. w okolicy skrzyni biegów jest kostka i tam wypiął mi się jeden kabelek. wczepiłem go i jest luks. sprawdz może to akurat to
Silnik: 2.0 ABA
Wiek: 30 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 42 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2013-05-02, 21:38
te kable odpinałem dociskałem. alternator jeszcze obadam. dzisiaj nawet zegary rozebrałem ale no nie mam pojęcia czemu tak. najgorsze ze raz dzialaja a raz nie...
Czyli tzw. ()*#^%...
Miałem bardzo podobnie. Odpalę i jest wariacja, lecę pod maskę, ruszam wszystkim co możliwe, wracam i jest git. Jade i za chwilę znów mu odwala. Nie działa mi kompletnie nic z zegarów.
Doszedłem, że rozdupcyła się kostka przy alternatorze. Zarobiłem na nowo i mam spokój.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum