Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-05-06, 18:17 Sciganie autka!
Witam z racji tego ze wpadl gwint to oczywiste jest ze robilem geometrie, wszystko pieknie i nagle autko sciaga w prawo, nadmienie ze mam nowe opony z przodu i z tylu, gwint nowy, zawieszenie robione calutkie rok temu lecz to nie ma znaczenia bo dalej ciagnie go w prawa strone, pojechalem dzis z reklamacja na SKP autko wjechalo na plyte i niby wszystko jest ok, tak wiec pytam was co moze byc przyczyna? Macie jakies pomysly bo ja odchodze od zmyslow juz. Dla mnie jset to uciazliwe, wystepuje tez bicie kierownicy ale to obadalem i wiem ze mam lozysko stacyjki do wymiany badz cala stacyjke, a raczej bicie kiery nie ma nic wspolnego ze sciaganiem autka.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-05-06, 19:34
Autko zostalo wytrzepane niemilosiernie zadnych luzow nie bylo, naprawde panowie jestem zaskoczony, jeszcze jedno pytanko gosciu zauwazyl ze tylne prawe kolo jest blizej jakby to ujac karoseri na wysokosci progu niz lewe o ok 4-5mm czy to bedzie mialo wplyw na sciaganie? tylko wiecie ze takie mierzenie to tez psu w bude.
Silnik: jest
Wysłany: 2013-05-06, 20:29
sprawdz tuleje tylniej belki czy nie sa wybite bo jak mowisz ze tylnie kolo jedno jest blizej karoseri to bedzie jakas tuleja wybita i to moze tez powodowac ze bedzie cie sciagac
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-05-06, 20:58
Zależy co to za zakład....najlepiej jak się samemu sprawdzi, w tedy szarpaki niepotrzebne.
Co do tylnego koła to mi jak miałem wybite tuleje (ale jeszcze nie stukały) koło także dziwnie krzywiło się pod obciążeniem i jakby zmieniało kąt pochylenia.
A bicie....hmmmm......może masz jajowate felgi....dały się wyważyć, ale w kontakcie z asfaltem wychodzi nieidealne koło
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2013-05-06, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-05-06, 21:38
Wywazyly sie bez problemu fakt faktem 1szt byla prostowana ale naprawde zostala zrobiona profesjonalnie, takze pozostaje mi pojechac na inna stacje i sprawdzic tego goscia co mi teraz zrobil, aha bicie kiery to tak jak pisalem mam duzy luz na lozysku w stacyjce takze sie nie dziwie, zobaczymy po zmianie stacyjki
a mocno w dół zszedłeś ? wiesz że jak opuszczasz auto dużo to wypadło by poluzować śruby na tulejach, obniżyć auto a następnie dokręcić już na opuszczonym autku. W innym wypadku jest wielkie prawdopodobieństwo ukręcenia tulei!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum