Witam mam problem z hamulcami ale do rzeczy, hamulce piszczą po przejechaniu około kilometra ale tylko wtedy gdy nie dotykam pedału hamulca czyli w trakcie jazdy gdy tylko nacisnę pedał hamulca lub skręcę lekko kierownicą przestają piszczeć co mam z tym fantem zrobić, dodam jeszcze że tarcze i klocki były nie dawno wymieniane. Proszę o pomoc i pozdrawiam
A tak poważnie klocki i tarcze muszą się ułożyć nowe często piszczą. A jakie kupiłeś tarcze i klocki? Niedawno wymieniane to kiedy? ile już na nich zrobiłeś?
Bo u mnie TOPEX piszczał aż sie skończył
A napewno piszcza czy stukają? Bo często stukaja jak blaszek pomiedzy klockami a kopytem nie zalozy sie.
Ponieś auto na lewaru do góry którąś strone i zobacz czy sie lekko kręci jak ciężko to jak kolega wyżej może tłoczek nie odbijać.
nie tyle co sam tłoczek ale prowadniki potrafią stanoc i dzieją się dziwne rzeczy klocek od środka potrafi stać w miejscu ,warto sprawdzić czy na śrubach nie ma rantu dobrze przeczyścić i przesmarować pasta do zacisków tulejki i zarzec co jest za gumowymi prowadniczymi , jak je naciskasz maja leka przesuwać sie jeśli stoją trzeba rozbierać i usunąć ze środka rdze przesmarować złożyć(zrdzewaly metal puchnie i napiera na gumkę co skutkuje problemem w przesuwaniu sie tej tulejki w środku) bez nowych gumek sie racz nie obędzie bo nawet jak ci się uda je wyjąć bez uszkodzenia to są wysutane w środku
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-05-11, 20:35
Dokladnie a wystarczy przy kazdej wymianie prowadnice przesmarowac smarem miedzianym, Ja mam taki smaruje tam gdzie jest mozliwosc zapieczenia sie czegokolwiek, polecam tez do gwintu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum