Cześć
Panowie jak pomalowac listwy na drzwiach i czarny plastik na zderzakach?? Jak wiecie sa one takie szorstkie a chce zeby byly po pomalowaniu gladziutkie jak to zrobic zeby mi lakier nie popekal a zarazem wyszedl taki efekt jaki chce?:)
_________________ Diesel musi dymić
oferujemy:
-uslugi blacharsko lakiernicze
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Wszystko w przystepnych cenach
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2013-06-16, 09:00
listwy najlepiej jak byś znalazł w kolorze jakimś pomalowane już oryginalnie w igła stanie i je tylko przemalować.....a co do ogólnego malowania plastików to masz coś takiego jak plastyfikator....dodajesz go do podkładu i malujesz....ma on za zadanie uelastycznić cały siuwaks....
Silnik: AAA
Wysłany: 2013-06-16, 12:37
ja to bym na łatwiznę poszedł pomalował bym to spreyem zamówił bym folie w tym samym kolorem bo w dzisiejszych czasach to nie problem i okleił bym foliom
_________________ KAWA i FAJKA to coś dzięki czemu warto zwalić rano dupę z wyra
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-16, 20:03
a nie mozna by było wziac papieru sciernego i objechac do gladkosci? Bo z przodu mam zderzak ze strukturą, i mój lakiernik (ten od mojej maski ) nałożył szpachle na to i dopiero lakier. Nie musze chyba tłumaczyc co sie stało, gdy mnie goscio pocalował bo mu sie auto z gorki stoczyło... I wlasnie myslałem zeby zedrzec do konca ta szpachle, wyrównac papierem sciernym, dac podklad do plastiku i pomalowac w kolor, bo popekało tylko na tej struktórze, w innych miejscach jest sztosik. Co sądzicie?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-06-16, 21:17
Kruchy69, też o tym samym myślałem, żeby pawlik1993 wyszlifował na gładko listwy, podkład i jazda z malowaniem szpachla starczy na kilka miesięcy i pęka, wiem coś o tym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum