Wysłany: 2013-06-29, 14:25 skrzynia biegów, brak 5, zgrzyty
podczas jazdy zgrzyt i brak 5, wszystkie pozostałe biegi działają, auto jedZie ale w skrzyni są dziwne odgłosy, oczywiście chodzi o nieszczęsne skrzynie w dwulitrowce, da radę to zrobić czy szukać skrzyni innej...
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Na pewno wysypie się mechanizm różnicowy. Ja u siebie 2 skrzynie załatwiłem . Mam następną która chodzi głośno ale to ze względu na to że łożysko trzeba wymienić na wałku od piątki
bedzie napewno bo tego juz sie nie oplaca wycieki z kazdej strony lepiej kupic druga np taka jak poleca Przemek, ale znalezc u nas bedzie ciezko http://allegro.pl/skrzyni...3357099091.html
teraz moze beda lepsze zdjecia i juz wiem co mi tam jarmolilo
Ostatnio zmieniony przez pawlunio1987 2013-06-29, 18:50, w całości zmieniany 1 raz
okazalo sie ze mialem skrzynie 4s a wsadzilem teraz 4t ale chyba mozna wymienic te dwa kola zebate 5 biegu kwestia znalezienia uszkodzonej takiej skrzyni tylko ze sprawna piatka bo po sciagnieciu tego dekla jest dostep
tak robiłem remont skrzyni,trochę czasu mineło dokładnie jak to zrobić nie pamiętam,ale na pewno się da.Musiałem zdjąć piąty bieg bo inaczej nie rozebrałbym skrzyni,to małe koło chyba zabezpieczone jest zabezpieczeniem a duże śrubą na imbus,ale dokładnie nie pamiętam.
_________________ Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
dorwałem w koncu kola zebate piatego biegu przyczyna awarii bylo rozwalone lozysko igielkowe zostaly same waleczki, przelozylem wszystko ladnie zakrecilem zabezpieczylem i teraz pytanie dotyczace osi widelek przez przypadek mi sie wyciagnela ale pozniej jakos ja wcisnalem (pomagajac sobie pretem) moglo to miec jakis wplyw na skrzynie cos sie przestawic wciskajac ta os sie pod koniec sprezynuje czyli na koncu musi byc sprezyna bo na gorze tez jest, o czym powinienem jeszcze pamietac poza wyplukaniem przed zalozeniem jej do auta z gory dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum