Wysłany: 2013-06-28, 23:21 problem z odpaleniem vw vento 1,8 benzyna
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum.Mam problem z odpaleniem venciaka,moja przygoda rozpoczela sie nastepujaco.Jadac samochodem przy predkosci ok 100 km/h w jednej chwili odcielo mi zaplon brak jakiejkolwiek reakcji na gaz poprostu wytracilem predkosc i samochod sie zatrzymal,niestety juz nie zapalil to pierwszy taki psikus wczesniej nigdy mnie nie zawiodl.Czy ktos z szanownych kolegow ma jakis pomysl coz moze byc przyczyna takiego zachowania moze ktos spotkal sie juz z czyms takim.Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-29, 00:23
Standardowo cewka. nowy zamiennik kosztuje 100.
PS. Powinienes sie przywitac w odpowiednim dziale, pamietaj o regulaminie.
niestety to nie cewka zamontowalem nowa i nic to nie dalo trzeba szukac dalej
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-30, 12:01
oo, to dziwne bo praktycznie kazdy kto mial takie obakwy, to sie okazywalo ze cewka padla... a masa jest dobra na cewce...? Sprawdz czy jest iskra. Jesli nie ma to pozostaje szukac w kopulce badz palcu rozdzielacza. Mozesz sprobowac przejechac lekko papierem sciernym styki w kopulce i sprawdz czy palec nie jest juz zuzyty. Ewentualnie czujnik halla. Jesli iskra jest, to zdejmij przewod paliwowy z wtryskiwacza i popros aby ktos przekrecil zaplon. Z przewodu powinno poleciec dosc grubym strumieniem paliwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum