witam miłośników VW Vento,w aucie siedzi silnik 1.9 TDI 90kM 1HZ,ze względu na prace poruszam się w różnych regionach Polski,miasto w którym mieszkam to Grudziądz. Pozdrawiam Was serdecznie! do zobaczenia na drodze:)
Witam Was Tak w skrócie, pochodzę z Poznania. Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Vento 2.0 GT (AGG). Wkrótce zaprezentuje swojego Ventyla, ale póki co grzeje się w garażu i czeka jak my wszyscy - na wiosnę
witam Wszystkich! swojego Ventyla nabyłem 3 tygodnie temu i jako jego posiadacz nie było innej drogi, jak dołączyć do forum mój Ventyl to poczciwe 1.9TD 75km z 1993 roku Pozdrawiam!
Witam wszystkich forumowiczów!
Nazywam się Wojtek i od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Vento 1,9 TDI z 1997 roku.
Liczę na pomoc doświadczonych "Ventkarzy" w okiełznaniu tej bestii!
Pozdrawiam
Silnik: AFN+ Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 33 Skąd: Żuromin/Warszawa
Wysłany: 2013-05-10, 10:29
Nie ma co pokazywać - Ibiza GT TDI AFN, czyli stary dobry klekot, występujący również w Vento. Jak przystało na tdi oczywiście po chiptuningu - programy robię sam
_________________ Chiptuning - nie tylko TDI.
Hamownia.
Silnik: 1Z
Wysłany: 2013-07-04, 22:53
Cześć wszystkim,
Jestem Adrian, mam 17 lat i w przyszłym roku planuję stać się posiadaczem Venta - prawdopodobnie odkupię od rodziców '94 Vento 1.9 TDI 1Z z dość przeciętnym wyposażeniem, ale zadbaną budą.
Witam bardzo serdecznie, nazywam się Konrad, mam 20 lat. Jestem ze Stargardu Szczecińskiego, co prawda nie posiada jeszcze auta z grupy VAG, jednak miałem sporo do czynienia z samochodami z tej grupy (Stargardzki Klub Motoryzacyjny posiada 2x golf III Vr6 , 2x vento , 1 Bora) .
Chciałem się Was Panowie zapytać, jak to jest z tymi ventami ? Rdzewieją mocno, nie rdzewieją ? Mierzę się do zakupu jeszcze w tym roku, najprawdopodobniej z silnikiem 1.8. Oczywiście będę chciał aby te auto było moją bazą do stworzenia german style. Chciałem Was zapytać jak to wygląda z częściami ? Słyszałem, że dokładka pod przedni zderzak to bardzo ciężki i drogi temat ? Czy jest w tym coś prawdy ?
Chciałem zapytać , tych którzy posiadają te autko oraz najlepiej motor 1.8 jak się sprawują, czy dużo z nimi problemów i na co zwracać uwagę przy kupowaniu tego samochodu ?
Witam jestem Mateusz ,,Kuki" jestem z Gliwic (Śląsk) mam 18 lat własnie zdalem prawko i kupilem ukochanego Venciaka z 93 r. w wersji GTD (4x el szyby i szyberdach) z silnikiem 1.9 TD 75km
Witam wszystkich. od tygodnia jestem, po raz drugi, posiadaczem ventki Z VW jestem związany od dobrych 6 lat...pierwsze Vento, 1.8 ABS (90KM) wspominam do dziś ciepło potem przez moje łapki przewinęła się jetta mk1 z 82, następnie golf mk2 10 millionen,którego również posiadam....no i obecny mój dupowóz - vento 1.9 TDI
tyle póki co, pozdro
Witam.
Mówią na mnie partyzant. Jestem z Białegostoku. Vento to już mój drugi samochód z grupy VAG. Pierwszym był poczciwy golf 2. Vento mam w wersji GTD, oczywiście z silnikiem 1.9TD AAZ. Parę modów już w ventylu siadło.
Silnik: 1,8
Wysłany: 2013-08-29, 10:04
Witam serdecznie, Mam na imię Krzysiek, pochodze z Bytomia, to jest juz moj drugi VAG, pierwszy byl VW PASSAT B3 2.0 GT wersja WOLSBURG EDITION, a teraz smigam Vento 1,8 55kw na podtlenku LPG.
Witam.
Vento to już 3 moje auto, wcześniej był PASSAT B4 1994r 1,9TDI (90KM), później CORRADO 1992r 2,0 16V (136KM). Po pożegnaniu z Corkiem przyszedł czas na obecne Vento 1997r 1,9TDI (110KM), autko na prawdę fajnie się sprawuje i moc poczciwego dieselka wystarcza do normalnej jazdy
Witam wszystkich posiadaczy ventyli! Mój napędza 75 konny silnik benzynowy o pojemności 1,8. Planowałem, że będzie to mój pierwszy przejściowy samochód ale troszeczkę się przywiązałem i chciałbym go trochę odświeżyć:)
Witam wszystkich od kilku dni jestem posiadaczem Vento 1.9TDI 90KM, który jest moim drugim samochodem obok gaza 69 Mam nadzieję ze będę miał ventylka jak najdłużej, jednak czeka mnie jeszcze przy nim sporo pracy Jednak mam nadzieję ze na tym forum znajdę potzrebne odpowiedzi, i z czasem również będę w stanie takowych udzielac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum