przepraszam bardzo ale przez ktory "ten" korek? plastikowy u góry skrzyni? i przez niego dolewać oleju? bo u dołu skrzyni jest jedna śruba na torksa i podejrzewam ze przez nia olej upuścić. nie wiem czasem czy calkiem skrzynia mi sie nie posypała dzisiaj 3 biegu nie mogłem wcale zrzucić. podczas jazdy ze skrzyni dochodzi bardzo glosny metaliczny hałas, na biegu jałowym tego nie ma, biegi wchodzą tak jak poprzednio- plynnie (jedyne co to ta trójka nie chce czasem zejsc)
z boku skrzyni masz śrubę,którą odkręcasz i sprawdzasz stan oleju.Oleju powinno być po brzeg właśnie tego otworu.Wlewasz olej też tym otworem ( długi,przezroczysty wężyk i butelka,lub bardziej profesjonalnie jak na warsztacie-urządzenie przypominające towotnicę też z wężykiem.Wyleciało mi z głowy jak to się fachowo nazywa
fachowo bedzie butelka i wężyk. jezeli chcial bym wymienic owy olej to na jaki? chodzi mi to o gestosc/ lepkosc jest jakis olej do tego typu rzeczy? i ile mi go potrzeba by bylo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum