Wysłany: 2013-08-06, 18:29 Klekotanie zawarów jak w dislu
Yo
Ostatnio robiłem uszczelkę pod głowicą itd ustawiłem rozrząd tak jak trzeba no i klekoczą zawory nie cały czas tylko np jka mam bardzo niskie obroty tak z 1k dojdę do 2 i przestają po prostu jak silnik ma już lżej dodam ze mam olej na minimum moze to być przyczyna tego czy jakaś inna?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-08-06, 20:39
hmm.. ja mam olej na minimum i nic nie klekocze.. aczkolwiek spróbuj dolać oleju tak do połowy, może klekotanie ustąpi.. nie dam sobie ręki uciąć, ale raczej coś nie tak ze sprawami technicznymi silnika..
A jest możliwość zle ustawionego rozrządu i dlatego tak klekocze bo auto idzie niby dobrze ale powyżej 3k ma juz muła a przed ustawianiem rozrządu i uszczelki miał największego kopa od 3k do 4.5
Wiesz ja sam ustawiałem go i o-t na samej gorze jak pokazuje szczekaczka jst na kopułce ciut za linia jest bo jak było idelanie to aut maź 100 km szło.. więc jest chyba gits
Jak masz na wałku rozrządu przestawione o jeden ząb to wtedy zawory słychać i da się jeździć ale nie długo bo szklanki z głowicy powyrywa. Wtedy po regeneracji szklanka może mieć luz w uszczerbionym gnieździe lub albo nie zostańmy przy optymistycznej wersji Lepiej sprawdź po co zrzucać głowice drugi raz pozdro
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2013-08-06, 23:47, w całości zmieniany 2 razy
MustangGT, nie w każdym, ja nieświadomie przejeździłem 6000km na przestawionym rozrządzie przez co czasem gorzej palił i więcej chlał. A co do klekotania to sprawdź szklanki, u mnie też teraz to mam tyle że u mnie klekota jak się rozgrzeje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum