Witam.
Mam problem z ventylem (1.8 aam), otóż 3 dni temu przestał palić na benzynie, musiałem odpalać z gazu, a po przełączeniu na benzyne gasł, najpierw wymieniłem filtr powietrza i paliwa, po wymianie okazało się że pompa paliwa nie daje znaków życia, wróciłem do domu na gazie bezproblemowo.
Dzisiaj rano wstaje, odpalam auto na gazie a tu zonk, nie pali ani na gazie ani na benzynie.
Po 2 h kolega przywiozl mi pompe paliwa, wymienilismy i nic, nie pracuje, szybkie podlaczenie na krótko, działa nowa jak i stara pompa, oddałem tamtą i zamontowałem swoją, nie wiem czemu pompa po włączeniu zapłonu nie działa, napięcie w kostce do pompy jest, bezpiecznik nr 18 cały. Zostałem teraz bez auta, a trzeba jakoś jeździć do szkoły.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez danielss 2013-09-02, 16:23, w całości zmieniany 1 raz
Co do gazu to zobacz czy może nie zaszroniał ci parownik od gazu, a na benzynie to jak? W kostce od pompy jest napięcie a nie chodzi? Może coś nie styka na tych kablach które przechodzą od pokrywki do pompki?
Jeśli zaszroniał to polewaj gorącą wodą aż puści, wtedy powinien się rozchodzić, albo ja mam taką metodę(w sumie niezbyt dobrą ale mi nie zależy już na tym silniku) że odpalam i trzymam na wysokich obrotach byle jak najszybciej się nagrzał i wtedy też pomaga czasem.
Mam jeszcze jeden (z tego co widzę bardzo częsty) problem, mianowicie na ciepłym i czasem też na zimnym silniku muszę bardzo długo kręcić zanim odpale, zazwyczaj jest to jakies 3-4s przy czym muszę dodawać gazu, na lpg odpala tak samo. Filtr powietrza i paliwa wymieniony, kable WN z tego co widzę są dosyć świeże bosha, świece podobno niedawno wymieniane.
Co jeszcze mogę zrobić żeby palił lepiej?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum