Silnik: 1.8 90 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 263 Skąd: Wlkp PZL
Wysłany: 2013-10-02, 14:25 Zepsuty Thermotronic
Witam, mam problem z thermotronikiem. Ciągle leci zimne powietrze bez względu jak ustawione jest pokrętło, jednak gdy ustawie na max na gorące i tak zostawie to po jakimś czasie(czasem na drugi dzień) leci gorące jak cholera i wtedy nie mogę przestawić na zimne
Rozkręciłem i wszystkie zębatki są całe i niby wszystko działa jak należy, możliwe że nawaliła ta niebieska skrzynka? i od czego ona jest
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-10-02, 16:48
Tez tak miałem z tym ze ja z gorącego moglem przestawić na zimne, i było albo gorace albo zimne nic pośrednio, teraz jest ok, naprawilo się samo w sumie to jak miałem walnięty termostat to mi tez wariowal thermotronic, weź zobacz czy bezpiecznik jest dobry
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-10-02, 21:00
Sprawdz silniczek sterujacy klapka. Musisz zdjac ten schowek pod konsola miedzy fotelami. Ewnetualnie czujnik temperatury, ten obok radia, albo ten mały wentylatorek, ktory doprowadza powietrze do tego czujnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum