Silnik: 1.9 TD
Wiek: 32 Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 61 Skąd: Nowy Dwór Gdański
Wysłany: 2012-04-24, 14:28
Dzięki chłopaki, to wtedy zabieram się za składanie. a z ta mokra podłogą dalej nie mogę dojsc skąd to cieknie..;/ przez kanaliki woda leci na szybe wszedzie leje wodę i nic nie pokazuje się. A żeby sprawdzić czy to jednak nagrzewnica padła to będzie coś widać, że z niej cieknie jak dywaniki mam podniesione? nie wiem już dlaczego ta podłoga zalana jest..
a co to trzeba miec wpakowane 20tys.w auto zeby przyjechac i pogadac z kumplami z klubu a moze Ci woda plywa w aucie przod tyl tez tak raz mialem jak rurka od szybra nie byla wsadzona w ta gumke w slupku pozadnie
po podsufitce też może płynąć trochę z tyłu auta na przód...oczywiście dopóki nie przemięknie wodą
co Ty masz w ogóle rozebrane w samochodzie? podsufitkę zdjąłeś albo przynajmniej osłony słupków przednich? sprawdzałeś nad pedałami albo tam dalej w okolicy za skrzynką bezpieczników? polej tylko porządnie wodą i sprawdzaj czy mata mokra się nie robi tylko najlepiej by było po całości lać
lesny1982 napisał/a:
a co to trzeba miec wpakowane 20tys.w auto zeby przyjechac i pogadac z kumplami z klubu
dobrze gadasz tylko szkoda że zawsze daleko w *@$^*(^
_________________ GRUPA MAZOWIECKA
Ostatnio zmieniony przez devill4 2012-04-25, 10:05, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 TD
Wiek: 32 Dołączył: 16 Paź 2010 Posty: 61 Skąd: Nowy Dwór Gdański
Wysłany: 2012-04-25, 13:33
Lalem wszedzie i nic nie pokazywalo tylko szyber ciekl. A rozebrane mialem wszystko tylko deska zostala. I zauwazylem, ze przy uszczelce drzwi lekko sie woda skrapla. Zlozylem juz wszystko niech sobie cieknie. A na zlot moze jeszcze wpadne.
Odgrzeje kotleta, żeby nie zakładać nowego tematu. Także mam problem z przeciekającym szyberdachem. Kanały odpływowe mam drożne. Sprawa wygląda tak, lejąc wodą bezpośrednio do szyn odprowadzających wodą jest wszystko ok. Gdy zamknę szyberdach i poleje dużo wody, zaczyna kapać mi na głowę Myślę, że kanały nie zdąża odprowadzać wody i część przedostaje się do środka, tak to rozumiem. Co sądzicie? Bo jeśli mam rację, to wina leży po stronie uszczelki, bo innego wyjścia nie widzę. A dodam też, że rynienka jest na swoim miejscu. Chyba, że konstrukcja szyberdachu jest gdzieś nieszczelna, w miejscach łączenia. Czy znacie jakieś firmy zajmujące się wymianą tych uszczelek i jaki może być tego orientacyjny koszt?
Ostatnio zmieniony przez Paweł_R 2013-10-08, 20:00, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-10-08, 20:11
Paweł_R, z tym szyberdachem ja mam ciągle jakieś problemy i też m.in. miałem taki sam jak Ty sprawdź dokładnie drożność kanałów, na wszelki wypadek spróbuj je poczyścić jeszcze kilka razy. czasami może się wydawać, że nic nie utrudnia odpływu, a jednak coś zalega jak nie pomoże, spróbuj odkręcić szybę i przykręcić ją jeszcze raz, dobrze dopasowując.
v3n70 kanały czyściłem już z dwa razy, idealnie czyste, woda wypływa z nich prawie pod ciśnieniem Teraz rozebrałem podsufitkę i obserwuje co, gdzie i skąd leci. Spróbuje włożyć drugą szybę od szybra i wtedy zobaczę jaki będzie efekt.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-10-10, 20:41
Pewnie osobiście bym ja sciagnal i dal na silikon spowrotem, ale zamknij szyber, i lej woda i patrz gdzie leci może to gdzies indziej, ale raczej watpie
Wiesz siedziałem w aucie, a kolega lał wodę po dachu, to na początku jak siedziałem w aucie nigdzie nie leciało. Wysiadłem zadowolony, ale za jakiś czas wsiadam do auta a tam woda kapie, z okolic silniczka Odchyliłem szybe a tam widzę, że woda stoi w miejscu , gdzie poruszają się szyny, a także na rolecie. Gdy ruszyłem to woda wylała się na tylnią kanapę z prowadnic tylnich. Uszczelka moim zdaniem idealnie przylega do szyby, nie widać żadnych ubytków kleju, i nigdzie nie odstaje, ale za duże są przerwy między uszczelką a dachem. Uszczelka nie przylega tak idealnie jak kiedyś. Mam też druga szybę w której uszczelka jest tak szczelna, że jak uchylam szyber i później zamykam to odrywa mi uszczelkę od szyby, w miejscu w którym była klejona. Zamontuje ją i wtedy sprawdzę. Będę w weekend w domu, to będę kombinował.
Woda powinna spłynąc kanałami a nie wylać sie otworz szyberdach i sa z przodu dwie dziury (kanały) i z tyłu. Masz prawdopodobnie nie drozne kanały (normalka) lej wode kubkiem z dziubkiem do otworow i jak splynie to oki jak nie to przepchaj otwory. Otworz drzwi z przodu i sprawdz czy leci woda. Masz tam przy zawiasie cos takiego gumowego czym wylatuje woda.
Nie wiem kolego muchomorek165, czy czytałeś kilka postów wyżej, w których napisałem, że kanały są drożne Jutro wstawiam drugą szybę i napiszę czy pomogło.
Czytałem tylko jak piszesz ze woda leci do środka , to nawet nieszczelna uszczelka szybra nic nie zmienia bo woda powinna spływać kanałami. Po 20latach podejrzewam ze nikt nie ma dobrej uszczelki a i jeszcze jedno szyber do dachu jest przykrecony na kilka śrub, spróbuj je dokrecic. U mnie tak bylo to tez mi kapalo na głowę. Zeejmij podsufitke i patrz gdzie leci.
Napisałem, że podsufitka sciągnięta, od tygodnia tak jeżdzę Wszystko zrobiłem co się dało i nic nie przyniosło rezultatu, więc zostaje tylko szyba i jej uszczelka. Kanały drożne, rynienka na swoim miejscu, szyberdach uszczelniony na łączeniach, dokręcony do dachu.
Problem rozwiązany. Wyjąłem starą szybę, na uszczelkę nałożyłem cienką warstwę silikonu bezbarwnego. Gdy wysechł szybę włożyłem z powrotem. Weszła szczelnie, nie szumi już przy otwartej rolecie, no i przede wszystkim sucha podłoga. Na wiosnę oddam szybę szybra do firmy zajmującej się wymiana uszczelek, bo z tym silikonem średnio wygląda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum