Witam.
Jak wcześniej wspominałem w innym temacie mam problem z odpalaniem mojej ventki.
Konkretnie chodzi o bardzo długie kręcenie na ciepłym/pół ciepłym silniku.
Rano odpala na tzw "strzała", lecz jak postoi z 1-3h po zgaszeniu już niestety kręcić trzeba z 5-10s.
Kopułka i palec wyczyszczone, świece i kable WN wymieniane ok rok temu.
Vag pokazuje problem z czujnikiem halla, nie wiem czy to sporadyczny błąd czy powinienem się tym zainteresować.
Zastanawiam się też nad regulacją zapłonu w warsztacie.
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-10-14, 21:12
Jako, że temat w gazowym dziale możesz sprawdzić reduktor czy przypadkiem nie puszcza gazu do kolektora po zgaszeniu silnika. Po zgaszeniu motoru wadliwy reduktor może trochę gazu przepuścić i gdy go odpalasz może mieć za dużo paliwa do startu tj benzyny i gazu i go najzwyczajniej może przelewać i stąd kłopoty z odpaleniem. Za to na zimnym silniku gaz może już odparować. Spróbuj odłączyć przewód z gazem idący od parownika do miksera i zobacz czy poprawy nie będzie, jeśli będzie lepiej no to masz winowajcę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum