Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-07-11, 19:39
vwjanekvento napisał/a:
Bo plyny chlodzace które lejemy (petrygo-pewnie większość z nas) zawiera cząsteczki wody, a wiadomo ze woda jak się zagotuje to i para jest i stad ciśnienie,
Każdy gotowy płyn chłodniczy to roztwór wodny, czyli woda destylowana i glikol plus uszlachetniacze np inhibitory korozji. Wody nie zawierają jedynie koncentraty, które i tak należy rozcieńczyć z wodą destylowaną. Fakt iż przy ciepłym silniku może wydobywać się para lub nawet psiknąć płynem to normalne zjawisko, ponieważ układ chłodniczy jest układem ciśnieniowym, a ciśnienie podnosi temperaturę wrzenia płynu. Ciśnieniem steruje korek w zbiorniczku wyrównawczym. Także nie szukajmy problemów na siłę.
Co do oleju to pewnie uszczelniacze zaworowe, nie wiem jak w 2e ale w 1.8 da się je wymienić bez ściągania głowicy, a ich wymiana może usunąć nawet duże ubytki oleju. Kiedyś Spyro o tym pisała na forum (jak zaczynało istnieć) dolewał olej bańkami, a wszystkiemu winne były uszczelniacze.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-07-11, 23:03
w każdym silniku da sie wymienic bez sciagania głowicy, poza subaru ale trzeba miec odpowiedni sprzet do tego. A jak to sprawdzić? Jesli przy odpaleniu puszcza niebieska chmure, a potem nie, to uszczelniacze, jesli podczas pałowania - pierscienie. jesli ubywa płynu - uszczelka, do tego po odkreceniu korka od płynu chłodzacego czuć spaliny w zbiorniczku. Płyn moze spitalac też przez broki w bloku i głowicy, albo przez pompe wody, albo jakis wąż. W razie pytan odnoscnie tego silnika i brania oleju, pisz PW. wszystko pokolei Ci wytłumacze.
Na wstępie dziękuje wszystkim, którzy zaangażowali się w dyskusję i wyjaśnili co nieco.
A wracając do sprawy brania oleju przez silnik to na starcie z rury wydechowej nie wydostaje się żaden dym więc to raczej nie będą uszczelniacze zaworów. Stawiam więc na pierścienie, bo lubi puścić dymek przy mocniejszym depnięciu. Kupiłem dziś jakiś tańszy olej żeby nie zbankrutować skoro silnik i tak go zjada, a po generalce zaleje go już czymś z wyższej półki.
Czeka mnie też wymiana tarcz hamulcowych, regeneracja tłoczka hamulcowego, wymiana łożysk piast, przegubów, sprzęgła i ogólnie byłoby szybciej gdybym napisał co jest sprawne...
Też leje ten olej co kolega czarnysauber i też zdecydowanie polecam Przeletałem już na tym oleju około 40tys i silniczek chodzi cichutko i nie zużywa nadmiernie oleju.
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-07-14, 12:10
Ja zaczałem lać motula, ale mam wrazenie ze sie zepsuł. Jak go pierwszy raz zalałem, to różnica była odczuwalna, usłyszalna itp. A teraz zadnej różnicy. :/
Witajcie po przerwie. Proszę się nie bać, moja niska aktywność nie jest powodem sprzedaży Ventyla lecz braku czasu.
Od dłuższego czasu denerwował mnie głośny szum dobiegający z tylnej części pojazdu. Od razu było wiadomo, że łożyska mają dosyć. W ten weekend w końcu się za to zabrałem.
Niestety tak różowo nie było. Po odkręceniu koła i oględzinach okazało się, że tarcze od wewnętrznej strony są w fatalnym stanie. Były tylko do połowy starte...
Cóż, nie będę zakładał nowych łożysk do takich tarcz. Podjąłem decyzje, że zrobię cały tył łącznie z wymianą klocków i reperaturkami tłoczków. Zgodnie z moją zasadą kupiłem możliwie najlepsze części: tarcze TRW, klocki ATE, łożyska FAG. Przy okazji wymieniłem też linki ręcznego, bo stare miały dosyć.
Zacisków itp. narazie nie malowałem. Zajmę się tym w zime, ale narazie więcej nie powiem.
Na zdjęciu brakuje jeszcze reperaturek Autofren.
I takie symboliczne zdjęcie:
Na montaż czeka również szyberdach! Nareszcie, bo stanowczo za długo jeżdżę z folią na dachu.
Udało mi się ostatnio dorwać całkiem ładne oryginalne alukołpaki za 30 zł. Efekt jest lepszy niż myślałem.
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 2005 Skąd: Jasna Góra
Wysłany: 2013-10-15, 18:12
Takie jajca, aby slyzyły bo kiedys też wziąłem najleposze i najdrozsze klocki jakie mieli, po 2 miesiacach przy malym jezdzeniu starly sie ze az blache wytarlo ....
Ale to pewnie moj pech
Uważaj z tą folią jesli masz ja taśmą przyklejoną zeby Ci sie lakier nie odparzył bo bedzie polerka
Uważaj z tą folią jesli masz ja taśmą przyklejoną zeby Ci sie lakier nie odparzył bo bedzie polerka
Dach i maska i tak są w tragicznym stanie. Widać ślady po bardzo nieumiejętnej polerce wykonanej przez poprzedniego właściciela...Jeśli nie uda mi się na przyszły sezon pomalować całego auta na pewno okleję te elementy jakąś ciekawą folią.
Mam nadzieje, że moje części wytrzymają dłużej niż 2 miesiące.
MarkFoxx, Potrzebujesz stelaży zagłówków, zagłówków i nożyka do tapet. Zdejmujesz materiał i tylną część kanapy, przykręcasz stelaż do kanapy(są fabrycznie miejsca w kanapie co nie miała nigdy zagłówków), wycinasz nożykiem miejsca w gąbce na druty zagłówków i w materiale i gotowe
O kurrr... zapiał Superowo wyszła ta podsufitka, widać że dbasz o każdy szczegół w aucie. Kupiłeś taki materiał czy robiłeś te romby? Bo naprawdę super wyszło!
Materiał kupiłem na Allegro. Sprzedawca ma w ofercie również pikowaną eko-skórę.
Paweł_R napisał/a:
Elementy jasne planujesz malować, oklejać materiałem?
Wszystkie słupki będę oklejał gładką alcantarą w tym samym kolorze co podsufitka. Elementy takie jak lampki dachowe, osłona silniczka szyberdachu będą pomalowane na czarno. Pomalowałem już materiałową uszczelkę wokół otworu szyberdachu, wyszło wzorowo.
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-04, 13:34
MarkFoxx napisał/a:
tom cio napisał/a:
Kupiłeś taki materiał czy robiłeś te romby?
Materiał kupiłem na Allegro. Sprzedawca ma w ofercie również pikowaną eko-skórę.
Wrzuc jak możesz jego nick z Allegro. Chętnie się zapoznam z jego ofertą.
MarkFoxx napisał/a:
Paweł_R napisał/a:
Elementy jasne planujesz malować, oklejać materiałem?
Wszystkie słupki będę oklejał gładką alcantarą w tym samym kolorze co podsufitka. Elementy takie jak lampki dachowe, osłona silniczka szyberdachu będą pomalowane na czarno. Pomalowałem już materiałową uszczelkę wokół otworu szyberdachu, wyszło wzorowo.
Dzięki za opinie. :piwko:
Wrzuc fotki koniecznie jak zrobisz słupki i resztę plastików
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum