Mam mały problem z moim autkiem. Otóż ostatnio zaczęło mi "coś" strasznie huczeć. Zaczyna mi huczeć tak od ok. 55km/h, później przestaje, zaczyna znowu huczeć od 100km/h, następnie przestaje i zaczyna huczeć od 130-140km/h. Myślałem na samym początku, że to są źle założone opony lub wyrobione łożyska, ale przecież gdyby tak było, to huczałoby cały czas... Możecie podpowiedzieć co to jeszcze może być?
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2013-10-29, 06:27
grzesiek1925 napisał/a:
Myślałem na samym początku, że to są źle założone opony lub wyrobione łożyska, ale przecież gdyby tak było, to huczałoby cały czas...
I tu trochę jesteś w błędzie, chodź jak zwykle reguły tu nie ma. Mi gdy łożyska zaczynały siadać to zawsze zaczynało być to słyszalne w przedziale 50-70km. Miałem też huczące opony i w tedy było je słychać w pełnym zakresie prędkości. Ale to tylko moje doświadczenia, wiadomo....są opony i ......opony.
Sprawdzaj łożyska, podnoś auto, tył rozpędzaj ręką a przód silnikiem tak do 70km/h i gaś motor....z boku będzie słychac jeśli to łożysko.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-10-29, 07:56
Zapewne łożysko siada, u mnie własnie siada łożysko które wymieniłem jakieś 3 miesiące temu, huczy ale nie zawsze. Wystarczy pojeździć po zakrętach i wtedy takie huczenie powinno się nasilać bądź zanikać.
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2013-11-05, 16:17
U mnie łożysko jak zaczynało huczeć, to cały czas huczało. Zorientuj się z której str. dobiega ten dźwięk, z przodu czy z tyłu. Ja miałem walnięte łożysko w prawym przodzie i podczas jazdy na łuku w prawo przestawało huczeć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum