Witam , chciałem się dowiedziec czy jak sobie zmienie tarcze z 239mm na 256mm to czy zaciski klocki itp będą pasowały od tych 239?
1. Inne zwrotnice
2. Inne jarzma
3. Inne zaciski
4. Inne klocki
U siebie wymieniałem różnica jest spora w hamowaniu, łatwiejszy dostęp do klocków na tych 256mm, wychodziły wersję z tarczami wentylowanymi 20mm grubości (polecam) wtedy inne jarzma. Najlepiej kup na szrocie cały kpl. A i jak kupisz zwrotnicę sprawdź czy nie hałasują łożyska.
przy tarczach wentylowanych inne są również zaciski, a nie tylko jarzma
Tu bym się kłócił jak szukałem do siebie to inne jarzma były ale zaciski wydawało mi się że te same. A przynajmniej innych nie znalazłem. Ja cały kpl przód od B4 zakładałem.
Są takie same tylko jak zakładasz wentylowane tarcze to klocki dajesz 16mm (cieńsze) zaciski są na 100% takie same Jak były wcześniej 256 zwykłe tarcze to tylko jarzma, tarcze i klocki na wentyle zmieniasz.
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-11-27, 17:50
Robiłem swapa na 256 wentylowane i przez pomyłkę znajomy załatwił mi klocki do niewentylowanych, czyli grubsze. Klocki musiałem odchudzić szlifierą, żeby były cieńsze Ale jeśli chodzi o kształt to są takie same jak do wentylowanych.
Przy wymianie zwrotnicy najlepiej od razu wymienić łożyska, jak już jest to na wierzchu, bo jak zacznie huczeć za kilkaset km-ów to tylko wku*w niepotrzebny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum