Siemka mam taki problem wymieniłem w swoim vencie żaróweczkę na czerwoną (tam był taki plastik zielony koło żaróweczki to go wyjąłem)do podświetlania pokręteł nawiewów ale podświetla mi głównie pokrętło do ustawiania ciepła zimne a dwa pozostałe prawie w ogóle
Ten zielony plastik to światłowód który rozporowadza swiatło jak go wyjałeś to nie ma co swiatło przenieś, druga sprawa zielona lub biała żarówka musi byc czerwona kiepsko będzie świecić przez zielony swiatłowód.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-01-07, 18:19
Wystarczy wszystko co przewodzi światło dobrze umyć (przedni panel to zielone i ten tzw pajączek) i wszystkie pokrętła będą w pełni widoczne....też mi się tylko środkowe świeciło....umyłem chyba ze 4 lata temu i do dziś jest git.
Silnik: 1,8
Wysłany: 2014-01-07, 20:31
nom dobra a mam jeszcze pytanie na temat licznika jak wymienię w liczniku te żaróweczki na niebieskie i tamten pasek zielony wyjmę to ładnie będzie mi podświetlało ?
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2014-01-07, 20:51
Cytat:
nom dobra a mam jeszcze pytanie na temat licznika jak wymienię w liczniku te żaróweczki na niebieskie i tamten pasek zielony wyjmę to ładnie będzie mi podświetlało
Tak będzie ładnie świeciło ,a jak dasz jeszcze żaróweczki LED to jeszcze ładniej będzie świecić
http://allegro.pl/t5-led-...3817646012.html
Jak będziesz zamawiał podświetlenie pokręteł w Ledikerze to zapytaj o takie żaróweczki na pewno też mają i nie będziesz musiał płacić za dodatkową wysyłkę
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum