Wysłany: 2007-07-04, 19:12 strumienica vs.katalizator-problem po wymienieniu???
wymienilem kata na strumienice-i co...............na benzynie ok ale po przelaczeniu na gaz nawet jak silnik jest cieply to gasnie!!!
trzeba sie niezle nawkur....ć zeby sie przelaczyl(przelaczanie jest po 2000tyś obrotow).
jak myslicie czy to wina tej wymiany czy czujnika temperatury plynu chlodniczego????notabene czujnik wymienialem w zimie to chyba jeszcze niepadl??
[ Dodano: 2007-07-04, 19:14 ]
silnik ABS 1.8 94r.
[ Dodano: 2007-07-05, 12:35 ]
wydaje mi sie jednak ze to chyba czujnik jakis padl???
Ja myślę, że sobie wstawię strumiennicę, bo ktoś mi wyciął katalizator i wstawił zwykłą rurę. Powinno to spowodować to, że samochód będzie ciszej chodził.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-10, 12:01
Ja mam tłumik zamiast kata i nie narzekam i tez mam podobne zdanie na ten temat co MAPET, tzn jak strumienica i to inne rzeczy należy wymienić. Sama strumienica więcej popsuje niż pomoże...
We wtorek wstawiłem strumiennicę. Efekt: samochód chodzi nieco ciszej, nie zauważyłem różnicy w mocy. Ale jak nie było katalizatora tylko zwykła rurka to i tak teraz jest ciszej.
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-08-17, 09:37
AndrzejJ napisał/a:
Efekt: samochód chodzi nieco ciszej,
chodzi pewnie ciszej jak kat komus dzwonil... a jesli miales rurke to moze troszeczke ciszej chodzic choc minimalnie bo tam jestnak jakas puszka jest w tejs strumiennicy choc bardzo mala jednak to sa ew zmiany minimalne...
wlasnie dostalem opis jednego golfa 3 vr6 i koles wlasnie pisze ze 6 razy budowali wydech i dopieo za ostatnim razem wyszlo na hamowni ze polepsza a nei pogarsza osiagów... zatem to moze uzmyslowi niektorym ze wspawanie w dowolne miejsce jakies strumiennicy to raczj nikle szanse na przyrosty
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
panowie---po tej wymianie testowalem auto..wszystko jest tak samo jak przed oprocz tego ze na zimnym silniku troche glosniej chodzi uklad wydechowy...aha na przegladzie nic niemowili tak ze uwazam ze narazie jest OK..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum