Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-12-31, 17:25
Paweł J., Pewnie gdyby coś wyszło bokiem to nikt w dzisiejszych czasach nie bawił by się w spawanie bloku tylko kupi drugi blok bądź cały silnik. A co do różnicy to u siebie w sharanie po takim zabiegu jak opisuje nam Paweł_R, tyle że w AFN to różnicę poczułem dopiero po 10tyk.km jak się wszystko ułożyło i spasowało, z tym że ja wymieniłem też tłoki na drugie bo jeden był pęknięty.
Sprawdź na ciepłym bo teraz zimno i przewód będzie sztywny
Ok, w najbliższym czasie sprawdzę i napiszę czy pomogło.
Cytat:
a co z tulejami Dobre były
Mechanik wymienił mi wszystko co wymagało wymiany. A co z tymi tulejami, to szczerze powiem, że nie wiem, musiałbym zapytać. Ale raczej były dobre, jak ich nie ruszał.
Przerabiałem to u siebie, wąż podciśnienia idący od serwa pęknięty
Czy to ten przewód?
Byłem sprawdzałem i ten przewód jest ok, macałem, wyginałem go i nie widzę, że byłby pęknięty. W tygodniu będę wymieniał kopułkę i palec, może to coś pomoże. Nie chce też na darmo wymieniać części, które może są dobre.
Byłem właśnie w garażu i sprawdzałem. Ten przewód co zaznaczyłem wychodzi od serwa i łączy się z blokiem silnika(ten sztywny), później łączy się z gumowym, ale też nie jest popękany, ale podczas wyginania słychać uciekające powietrze w miejscu gdzie ten przewód wchodzi do serwa.
Ten przewód co zaznaczyłem wychodzi od serwa i łączy się z blokiem silnika(ten sztywny), później łączy się z gumowym, ale też nie jest popękany, ale podczas wyginania słychać uciekające powietrze w miejscu gdzie ten przewód wchodzi do serwa.
Dzięki za podesłanie tematu, szukałem i nie mogłem znaleźć. Czyli już wiem, że przewód mam na pewno dobry. A co do uciekającego powietrza przy wyginaniu przewodu, znalazłem taki cytat na forum golfa:
"Bo on jest uszczelniony tylko gumką w której siedzi i jak przeginasz wężyk może się rozszczelniać. Ważne aby było szczelne połączenie w jego naturalnej pozycji."
Więc nie wiem, czy taki syk to normalne, czy nie. A czy można wymienić same te uszczelnienie w serwie, co wchodzi tam ten przewód??
Vento po remoncie silnika śmiga w najlepsze. Kilka fotek z dzisiejszego wypadu w plener Trochę tu na mazurach śniegu napadało Z ostatnich zmian to wpadły zagłówki w tylnią kanapę Polutowałem też dzisiaj urwane kabelki od podgrzewanych sprysków, wszystko wyczyszczone i na nowo złożone, jutro montaż w aucie.
Ostatnio zmieniony przez Paweł_R 2014-01-19, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
Pekinie u nas też już zima ale od południa pada deszcz zamarznięty i pól godziny ventke skrobałem i wodą ciepłą lałem bo ponad pól centymetra lodu na szybach
nie katuje tylko sprawdza osiągi po remoncie czy wszystkie kuce na miejscu
Dociera czy zaciera, co za różnica... Vento wszystko wytrzyma
hrubek18 napisał/a:
u nas też już zima ale od południa pada deszcz zamarznięty i pól godziny ventke skrobałem i wodą ciepłą lałem bo ponad pól centymetra lodu na szybach
Mi Vento wczoraj focha szczeliło Otworzyły się wszystkie drzwi oprócz kierowcy a trochę mi się spieszyło Zapadka zamarzła, w sumie miała prawo bo wszystkie drzwi były nasmarowane oprócz tych od kierowcy Ty nie polewaj samochodu wodą... Nawet wrzątkiem. Niby wszystko ładnie pięknie odmrozi ale pozachodzi w zakamarki a przede wszystkim na uszczelki w drzwiach, a przecież cały czas ciepła nie będzie, w końcu zamarznie i za cholerę drzwi nie otworzysz, chyba że razem z uszczelką Przerabiałem to przy pierwszym śniegu a co dopiero teraz Mi tam śnieg nie przeszkadza w pracach przy aucie, a propo, hrubek18 nie wala Ci się gdzieś przypadkiem niepotrzebna prawa blenda Bo wyjechałem przywitać śnieg z moim ręcznym i jak wróciłem to już nie było Matka natura mi blende zaiwaniła bo sobie bokiem latałem po jej śniegu
Pawel_R tak poczytalem twoj temat i musze sam zobaczyć ten przewod bo tez mi autko wariuje
vwjanekvento powiem Ci tak, u mnie przewód jest dobry a i tak autko mi poszarpuje i nie wiem, co jest przyczyną. Da się z tym żyć, ale trochę denerwuje mnie to. Jak uda mi się rozwiązać problem, napiszę na pewno w temacie.
Przyszła wiosna, więc pora odświeżyć temat Autko już na letnich oponach, śmiga na razie ok, choć aktualnie więcej stoi niż jeździ
Co do tego TPS to będę musiał w najbliższym wolnym czasie to sprawdzić. Kilka dzisiejszych fotek. Blenda leży w garażu i czeka na montaż listwę pod grill też mam, ale jakoś nigdy nie mam kiedy jej pomalować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum