witam, jak w temacie moje vento bardzo cieżko kreci jak jest zimne, dosłownie rozrusznik wykonuje jeden dwa obroty i konie po kilku próbach akumulator jest dosłownie wykończony... pomocy co robić?
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-01-30, 20:36
Podejrzewam lewy pobor pradu, sprawdz miernikiem pobor na całkowicie zgaszonym aucie, jest jeszcze jedna opcja odlacz wtyczke od czujnika temp może dlatego kiepsko pali
akumulator jest w dobrym stanie bo w innym aucie kreci bez problemu i odpala odrazu... a jeśli zalany mineralnym olejem to ma jakieś znaczenie w tym przypadku?
Hormon, ja miałem takie objawy jak mi się właśnie czujnik popsuł,po prostu robił 2-3 obroty rozrusznikiem i koniec kręcenia a było to w lecie i tylko wymiana na ori. czujnik załatwiła sprawę
dzieki za pomoc... wkońcu udało mi sie rozwiazać ten problem
problemem były tulejki rozrusznika na których były straszne luzy, po wymianie pali jak nowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum