W końcu normalnie odpala na gazie i nic nie śmierdzi
Benzyna też poprawiona lecz nie do końca ale i tak jestem mega zadowolony
Jeszcze tylko jutro wymienię płyn w chłodnicy(łapią przymrozki), parę pierdół i w końcu vento sprawne.
Co do benzyny to co może być nie tak jeżeli na zimnym silniku trochę brakuje mu mocy, ok. 2tyś obrotów lekko szarpie i nie chce za bardzo jechać. Aż tak bardzo to nie utrudnia jazy do momentu nagrzania silnika lecz jeżeli coś jest nie tak to trzeba to zrobić.
Ten mechanik praktycznie sprawdzał wszystko i mówił że może być coś z elektryką lub wtrysk (ewentualnie sonda? nie jestem pewien czy dobrze zapamiętałem)
Gazownik tez robil benzyne ale byl tam jeszcze jeden mechanik i robili we 2.
Jak regulowal to cos tam podlaczal i patrzyl na jakas tam maszynke bo akurat przy tym bylem.
Podstawa wtrysku byla jakis czas temu wymieniana.
Tak jest tam sucho.
- Tuleje tylne wahacza przedniego. (z prawej strony był jeszcze oryginalny z fabryki co najlepsze nadawał się jeszcze do jazy ale został wymieniony)
-Końcówka drążka prawa
-Króciec wchodzący do głowicy
-Klocki hamulcowe
-Alternator
Jeszcze jutro do wymiany:
- Łączniki stabilizatorów
- Amory przód
Udało mi się znaleźć materiał na fotel kierowcy... Wszystko gra tylko że nie dopatrzyłem na zdjęciach i mam teraz jeden fotel z materiałem z tyłu a drugi ze skórą.
A najlepsze jest to że zorientowałem się dopiero jak włożyłem gotowy fotel do samochodu
Dziur już nie ma ale kiczowato to trochę wygląda
Jeśli to zimówka to może być w porządku. U mnie było 2 bary a opona wyglądała prawie jak flak, jakby miała niecały 1 bar Dowaliłem 4 bary i tak samo wyglądało więc spuściłem z powrotem do 2,2 bara i dałem spokój Zimówki są miękkie i mogą się tak "uginać"
szefuniopaslek, widzę jakąś flaszeczkę wozisz między siedzeniami
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-02-15, 23:16
Gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy że to vento miał kiedyś jakiś blachmistrz i ten stop jest jego dziełem. Tylko już nie pamiętam gdzie widziałem ten temat. A stopka z focusa combi jest.
A skoro już jesteśmy przy światłach STOP, jak to jest, że nie którzy posiadający lotki mają w nich trzecie światło STOP (np. Ja), a nie którzy tego dodatkowego światła nie mają mimo posiadania lotki (np. szefuniopaslek w Swoim poprzednim Ventylku TD ) ?
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-02-16, 00:37, w całości zmieniany 1 raz
wojtas83, wiesz coś więcej na temat tego samochodu? i światło nie jest z combi lecz ze zwykłego fokus (sam też myślałem że z combi)
Tu combi:
a tu hatchback:
kowal323, skóry już dawno nie ma, jeździ teraz u MariuszWywial
Co do tej lotki to WYDAJĘ MI sie że wychodziły ventyle z wersją bez lotki z samą lotką i z lotką ze stopem, ale od czego to zależy to nie wiem? Od samochodu GL ? GLX ? GT itd... czy od wyposażenia? nieee wiem
kowal323, listwa ledowa, najwięcej roboty miałem z lutowaniem kabelków do tych listew bo za cholerę nie chciało się trzymać. potem tylko poprowadzić kabelki z lampki podsufitki przez słupek i tyle
Dziwne jak dla mnie miejsce na telefon, masz go na wyciągnięcie ręki? Czego to się trzyma bo nie widać ? A "Dziwne" bo osoba obok łatwo może to kolanami postrącać
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-02-17, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś zdaje mi się, że widziałem jakiś temat na vento-fans.
Przeleciałem całe forum i nie znalazłem :/ gdzie indziej musiałeś zobaczyć.
kowal323 napisał/a:
Dziwne jak dla mnie miejsce na telefon, masz go na wyciągnięcie ręki? Czego to się trzyma bo nie widać ? A "Dziwne" bo osoba obok łatwo może to kolanami postrącać
Miejsce dobre, nie przeszkadza i na wyciągnięcie ręki. Przykręcone na dwie malutkie śrubeczki i jakoś się trzyma, przejadę się po dziurach i wtedy sprawdzę.
Dlaczego miałby ktoś kolanem to strącić skoro widzi że coś tam jest?
A jak już "niechcący" strąci to zamontuje się gdzie indziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum