Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Robić czy dać sobie spokój?
Autor Wiadomość
enamel 
Autostopowicz

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2014-02-18, 13:43   Robić czy dać sobie spokój?

Koledzy może mi doradzicie czy inwestować w moje Vento. Byłem u blacharza i robocizna z malowaniem to 2 tys. (progi, błotniki, drzwi i dach). Do tego dojda ceny części (2 reperaturki i dwa progi,ale te nie są takie drogie. Poza tym jest do uszczelnienia pompa( koszt u pompiarza to 360 zł). Reszta to drobne pierdoły do zrobienia. Zastanawiam się czy robić czy rozejrzeć się za czymś innym.

kowal323 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2014-02-18, 14:38   

Dlugo masz juz auto? Za 2500 - 3000 mozna trafic ventke w dobrym stanie ale opisac ladnie to kazdy potrafi, nigdy nie wiesz na co trafisz przy kupnie. Z reguly odradzam jesli masz swojego dosyc dlugo bo wiesz na czym jezdzisz, wsadzisz te 3 kafle i bedziesz wiedzial co masz. Ja bym sie nie zastanawial jesli mechanicznie nie wymaga wiele wkladu i nie zawodzi :)

speedy333 
Zapalony Ventkarz

Silnik: ---
Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2014-02-18, 16:20   

enamel, ja mam taką samą sytuację, cały dookoła... Drzwi, progi, błotniki, klapa, dach no i malowanie całego żeby się nie odróżniało. Ze 2 - 3 tys pójdzie ale wtedy nie zaskoczy mnie nie wiadomo czym bo wiem co ile wytrzyma. Ale też się waham, trochę już wsadziłem a i tak mi tego nikt nie odda więc nie opłaca mi się sprzedawać, możliwe że będzie miał dożywocie jak będzie wszystko zrobione, zostanie jako 2 autko, dla kobity na przykład :D Bo kupić drugi, droższy na przykład to też nie wiadomo co kiedy wyjdzie więc i tak trzeba będzie wyłożyć kasę na niego... a tak wiesz co masz i czym jeździsz :]

Coś mi się wydaje że w okolicach wakacji pójdzie calutki do regeneracji :D Ja chyba będę swojego zostawiał więc dołącz do mego grona :D

VW_Kriss_PZL 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8 90 KM
Wysłany: 2014-02-18, 17:37   

Sprzedać czy dopieścić i zostawić to chyba odwieczny dylemat :D Przechodzę przez to samo ;) chciałbym kupić coś wygodniejszego, nowszego lepiej wyposażonego itp. ale mam jakiś sentyment do mojego venciaka :) Ciężko byłoby mi go teraz sprzedać, tym bardziej że dobrze mi służy i NIGDY mnie nie zawiódł.

Radex 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,9 TD 75KM
Wysłany: 2014-02-18, 17:49   

Dlatego ja podchodzę do tematu tak: walczę na bieżąco z rdzą i jak już będzie cały w ciapki, to pomaluję ;-) A że jeździ, to traktuję jak auto do codziennego użytku, bez gleby, ksenonów i innych bajerów. Po prostu dobry środek transportu z za...stym bagażnikiem :D

vwjanekvento 
Donator

Silnik: 1.8 GLX
Wysłany: 2014-02-18, 17:51   

Ja wsadziłem w swojego kupe kasy i jeździ bezawaryjnie można powiedzieć ;) czasami jakas *^%#$*&$ walnie jak ostatnio czujnik temp ;) czasami tez mysle ze moglem mieć cos nowszego ale pamiętajcie ze nowsze autka to i problemy z elektryka, noi części nie sa az takie tanie jak do naszych ventek ;) Jak bym napisał ile poszlo w moje vento to by co niektórzy zawalu dostali, ale mam wszystko porobione i będzie jezdzil jeszcze kupe czasu ;)
Grupa Lubuska
http://forum.vwvento.org/viewforum.php?f=60

speedy333 
Zapalony Ventkarz

Silnik: ---
Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2014-02-18, 18:44   

vwjanekvento napisał/a:
Jak bym napisał ile poszlo w moje vento to by co niektórzy zawalu dostali
Ile poszło w Twoje Vento ?? :diabełek:

Co do nowszych i bardziej wypasionych aut to smutna prawda, części droższe i nawet potrafią się częściej psuć podczas gdy nasze stare, dobre wozidła wiernie ciągną do przodu :D

hotdriver 
Donator

Silnik: 1,9 TDI AJM
Wysłany: 2014-02-18, 19:13   

ja w swoja juz 6 kola wpakowalem a najgorsze jest to ze wogóle nic nie widac choc powoli doprowadzam do stanu:)

wojtas83 
Już prawie mieszkam w Ventce

Silnik: AFN++
Wysłany: 2014-02-18, 19:51   

Popieram przedmówców. Te samochody porostu maja dusze i ciężko się ich pozbyć. Mój ma dożywotkę po części przez sumkę którą w niego wsadziłem i będę dalej wsadzał, choć już kilkukrotnie przewyższyła jego wartość. Po prostu lubię vento i nasza społeczność na forum :D A jak się już spotkamy na zlocie to dopiero wtedy są długie rozmowy :pijacy:
http://forum.vwvento.org/...p=282826#282826

Tomaszex 
Donator
Festynowy tuner

Silnik: TDI +R/2,4D
Wysłany: 2014-02-18, 20:17   

cięzka sprawa, sam ostatnio nad tym rozmyslałem, tylko ze u mnie trochę mnie roboty :)

To trzeba dobrze się zastanowić, ewentualnie w miedzyczasie mozesz poprzegladac ogłoszenia żeby zorientować się w cenach

link do Vencia: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15517 :D

Odpowiedz do tematu