Chciałbym zaprezentowac mojego ventylka z 95r 1.6 beznynka zakupiony w listopadzie od vento-lukasz narazie nie zdazyłem nic zrobic poniewaz nie bylem w kraju ale wrocilem i zamierzam zrobic pare modifikacj takich jak zmienic gril na starego typu mysle o zakupienoiu lamp http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15729 i zmiana silnika na 1.8 bo troszeczke slaby ten 1.6
Foty na szybko , niedługo wiecej.
Ostatnio zmieniony przez muchomorek165 2014-03-03, 22:17, w całości zmieniany 2 razy
Nieee... Ten dobrze wygląda więc lepiej niech zostanie Ewentualnie ten "średniego" typu jak już
Docki napisał/a:
1.6 ma 75 KM, a 1.8 90KM. Sa też 1.6 101 KM, ale chyba sa rzadkościa z tego co widze
Po liftcie chyba wpadły 100-konne motory 1.6 (z tego co pamiętam z wikipedii) hehe
tom cio napisał/a:
kolejny czarnuch w ostatnim czasie
Nom... Czarne, 95r, benzyniaki... A ja mam 95r. w TD Chyba jestem najbardziej "czarny" spośród tych wszystkich nowych czarnych
muchomorek165 napisał/a:
Co ja Wam zrobiłem jeden temat i tyle błędów ! Nie piszemy wielkimi, ortografia sie kłania. Zalamujecie mnie
Sprawdzamy TWOJA czujność
giecik1982, co to za fele Bo eleganckie są 15" 16" Jaki to model
A i czemu masz jeden halogen inny a drugi inny
Ogólnie furmanka - gitara Tylko 1.6 chyba trochę słabo się odpycha wg. mnie... Większy motorek mógłby być. Ale to Twoje wymagania ma spełniać
Powodzenia i bezawaryjności
Ostatnio zmieniony przez muchomorek165 2014-03-03, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
silniczek ten 1.6 75km testowalem i nie wyciagnie wiecej niz 160 a mam silniczek 1.8 z ventki mojego brata ktora mu rozkradli i doszczetnie rozwalili na tamtym silniczku zamykal licznik a co do grila to jeszcze sie zastanawiam ale myslalem zalozyc starego typu i do tego lampy kupic http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15729
a co sadzicie o tych lampach BiXenon http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15729 chce gorobic w czarną perelke:P listwy progowetez bedewymienial poniewaz poprzedni wlascicie troszke zle je przymocowal i gonia i jedna jest peknieta ale to juz drobiazg mam takie jeszcze pytanko jakie siedzenia pasuja do vw vento jakies lepsze niz te ogrinalne
Drugi dzień zmagań skrzynia odkręcona od silnika i mycie srodkami chemicznymi i kwasami
przed myciem:
Po myciu
Jutro czyszczenie mechaniczne moze doczyszcze do stanu idealnego
sorki za jakość zdjęć z tel
Mam pytanko jak bym nie doczysćił do stanu idealnego warto pomalowac specialną farbą np srebrną
Silnik: 2.8
Wysłany: 2014-03-07, 19:36
Silnik Ma potencjał jest to 1.8 RP 90 km z mojego Venta Motor jest podkręcony przez chłopaków z Niemiec przeszedł remont itp ma teraz około 100 km +. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Valour 2014-03-07, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-03-09, 20:32
No wkoncu jestes. Nie moglem sie doczekac temat bede sledził napewno widze ze juz elegancko dzialasz oby tak dalej.
Co do lamp to sam chcialem takie zamontowac ale jakos nigdy nie moglem sie za to zabrac dlatego jak masz okazje to kupuj i montuj bedzie klawo.
Z silniczkiem tez dobrze dzialasz.
Fotele to najlepiej recaro z czerwonymi wstawkami to boczkow nie musisz wymieniac bo beda pasowaly. Trzymam kciuki za wszystkie mody.
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-03-10, 20:22
Jeszcze taka info kolo 2lata temu bylo montowane nowe kpl sprzeglo LUKa wiec jak pasuje to zakladaj do tego 1.8 bo pewnie jeszcze dobrze nie dotarte hehe tyle co ja jezdzilem. Pzdr
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2014-03-14, 08:13
Fajnie że Łukasza vento trafiło w dobre ręce fele masz super tylko wypoleruj na lustro i będą rzucać na kolana. za pracę włożoną w odnowienie skrzyni ,wygląda lepiej niż nowa
Czym malowałeś
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
kurde nie pamietam firmy ale na wysoką temp teraz chce jeszcze lakierem bezbartwnym ochronnym na wysoką temmperature do silników jutro zaczynam odnawiac silniczek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum