witam, moje Vento 1994 czerwiec ma poduszki amortyzatorow starego typu z budowanym lozyskiem, przy okazji montazu gwintu chce zamontowac poduszki nowego typu po wrzesniu 1994 czyli z osobnym lozyskiem. Potrzebuje poduszek, lozyska, nakretki na lozysko z kolnierzem, talerzykow nowego typu.
I teraz mam pytanie, mam gwint wiec poduszka ktora bedzie na gwincie nie ma znaczenia, ale czy kielich jest taki sam do 94roku i po 94?
Starra posuszka tak jakby opiera sie kolnierzem o spod kielicha, a nowa poduszka nie ma kolnierza i wchodzi do srodka.
Czy moge wlozyc poduche nowego typu po 94 do budy do 94?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Przyszły poduszki nowego typu Lemfordera z łożyskami INA, kupiłem tuleję gwintowaną,talerzyki nowego typu i teraz mam pytanie, w jakiej kolejności się montuje te elementy.
Pierwsza opcja to: łożysko-tuleja gwintowana-poduszka-talerzyk-nakrętka
Druga opcja to: łożysko-poduszka-tuleja gwintowana-talerzyk-nakrętka
To wiem, że druga nakrętka trzyma talerzyk ale mi chodziło o tą pierwszą co przykręcasz nią łożysko, nie ma różnicy czy przykręcisz nią najpierw samo łożysko a potem nałożysz poduszkę czy przykręcisz już łożysko które siedzi w poduszce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum