Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
powietrze w przewodzie paliwa. problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
zbroniu 
Autostopowicz

Silnik: 1.9 tdi 1Z
  Wysłany: 2014-03-19, 15:29   powietrze w przewodzie paliwa. problem z odpaleniem

Witam. Jak w temacie-w przewodzie paliwa ( wychodzącym z filtra)przy uruchomionym silniku ( 1Z )pojawiają się pęcherzyki powietrza. przy dodawaniu gazu ich ilość się zwiększa. Czy tak powinno być?
Dodam, że mam problemy z odpaleniem zimnego silnika( trzeba długo kręcić).
dodatkowo czasem silnik gaśnie w czasie jazdy i nie chce odpalić( lub po postoju)
Zauważyłem, że w takich przypadkach kontrolka świec po przekręceniu stacyjki gaśnie, ale przy próbie rozruchu zaświeca się słabszym światłem i można kręcić w nieskończoność. po paru próbach przekręcania kluczyka w stacyjce w końcu się udaje.
Prosze o radę, dzięki

kowal323 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2014-03-19, 15:46   

zbroniu napisał/a:
Dodam, że mam problemy z odpaleniem zimnego silnika( trzeba długo kręcić).

Przeczytaj i porównaj jak jest u Ciebie, może masz ten sam problem: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15041

zbroniu napisał/a:
dodatkowo czasem silnik gaśnie w czasie jazdy i nie chce odpalić( lub po postoju)
Zauważyłem, że w takich przypadkach kontrolka świec po przekręceniu stacyjki gaśnie, ale przy próbie rozruchu zaświeca się słabszym światłem i można kręcić w nieskończoność. po paru próbach przekręcania kluczyka w stacyjce w końcu się udaje.

Miałem identyczny problem (zauważ, że również mam TDI 1Z), odsyłam do poradnika na którym się wzorowałem http://forum.vwgolf.pl/vi...1039927#1039927
powodów może być kilka, no ale trzeba od czegoś zacząć by dojść do sedna sprawy, u mnie przyczyną był właśnie ten moduł alarmu który odcinał cały samochód przez co gasł i przez 20 min nie dawał odpalić auta. Chwila wolnego czasu a łatwo można zdiagnozować, jeśli po rozebraniu nie będziesz pewny wstaw tutaj fotkę lutów, ocenimy w jakim są stanie.

Tak na marginesie, wyszukiwarka nie gryzie :)
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-03-19, 15:48, w całości zmieniany 1 raz  

Seweryn 
Kierowca eLki

Silnik: 1.9 D
Wysłany: 2014-03-19, 18:43   odpalanie

Mialem podobnie tylko mi ciezko odpalal na cieplym, mialem syf w przewodach paliwa, ktory pociagnal sie z baku oraz przestawiony zaworek w pompie wtryskowej. Dodatkowo gdzies bylo nie szczelne i lapalo powietrze. Po zrobieniu gites.

zbroniu 
Autostopowicz

Silnik: 1.9 tdi 1Z
Wysłany: 2014-03-19, 23:27   

Cytat:
u mnie przyczyną był właśnie ten moduł alarmu który odcinał cały samochód przez co gasł i przez 20 min nie dawał odpalić auta. Chwila wolnego czasu a łatwo można zdiagnozować, jeśli po rozebraniu nie będziesz pewny wstaw tutaj fotkę lutów, ocenimy w jakim są stanie.

dzięki za link, sprawdzę i ewentualnie wrzucę foty lutów.
Cytat:
Tak na marginesie, wyszukiwarka nie gryzie :)

wiem, że nie gryzie :) znalazłem temat, który podrzuciłeś ale jest w nim tyle dobrych rad, że zwariowałem(bo jestem laikiem)

Czy masz może jakieś rady dot.powietrza w przewodzie paliwowym?

Odpowiedz do tematu