To ja się może nie będę wypowiadał bo dziś przez Kalisz wracałem z Wawy/Żyrardowa. Nawet miałem przez chwilę pomysł na odwiedziny ale stwierdziłem, że nie będę skacowanych ludzi męczył a poza tym jechałem ze swoją i też szybko w domu chcieliśmy być
Chopie przej@@@@@ spot był dziś w Kalisz i wstałem już o 12.00 więc zapamiętam
Pierwsza wersja jest taka: 430km
Chełm > Krasnystaw > Janów Lubelski > Nisko > Tarnów > Kraków > Wadowice > Kęty > Bielsko-Biała
Druga taka: 435km
Chełm > Piaski > Kraśnik > Opatów > Kielce > Kraków > Wadowice > Kęty > Bielsko-Biała
A którędy nas poniesie to nawet najstarsi aborygeni nie wiedzą
Tak przy okazji, czy autobania A4 na odcinku Tarnów - Kraków jest płatna Bo jak latałem do Niemiec to wiem że na odcinku Wrocław - Bolesławiec jest Viatol a nie wiem jak to jest dalej w naszej tuskolandii... Proszę o szybką odpowiedź jeśli ktoś wie
Jutro o wyjezdzam do nowego targu jadę przez Tom. lubelski-Jarosław-Rzeszów-Kraków- Nowy Targ
W Pon. powrót jak ktoś będzie widział mnie to trąbić albo na cb wołać
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2014-05-16, 13:18
Wczoraj w nocy trasa Rzeszow-Jaslo-Nowy Sącz - Nowy Targ-Zakopane. Zalałem Vento równo. Silnik cały w błocie, piszczy któraś rolka. Ale udało się dojechać. We wtorek powrót.
Ostatnio zmieniony przez Hormon 2014-05-20, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2014-05-20, 21:05
Auto jakoś dało rade i trasa Zakopane-Myślenice-Bochnia-Tarnów-Rzeszów przeleciało . Ale po tym jak jechałem w tamtą stronę, padł alternator, w sumie łożysko w nim, łożysko w tylnym kole oraz podejrzewam łożysko Macphersona. Ponieważ przy skręcaniu w lewo skrzypi coś, oraz przy nierównościach. Wydaje mi się że to właśnie to łożysko powoduje takie piszczenie.
Wysłany: 2014-06-06, 19:58
wojtas83 napisał/a:
Hormon, odzywaj się do mnie koniecznie!
Sorry wojtas83, nie czytałem wczoraj forum po tym jak pisałem, a od rana dziś jazda. Zreszta wiesz bo rozmawialiśmy przez tel .
Ventyl dał radę, ale nie powiem bo się obawiałem tej trasy. 4 osoby na pokładzie, spalanie znowu mnie zadziwiło bo wyszło 7,5L LPG.
A wyprawa była aby uzgodnić jak najszybszy termin operacji dla mnie . W listopadzie idę do Krakowa, może być kiepsko, ale mam nadzieje że się obudzę .
Nawet smoka syn zobaczył
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-07-29, 09:56
Od ubiegłego czwartku: Poznan > Bolków > Poznan > Kamień Pomorski > Świdnica > Poznan - `1500km + kilka setek km zjeżdzonych "po okolicach i na miejscu".
W międzyczasie odpocząłem trochę w domu, wybawiłem się na najważniejszym w roku (dla mnie oczywiście) festiwalu, zabiłem oponę w Ventylu (4 osoby z bagażami + ponad 100l napojów okazało się zbyt wielkim wyzwaniem), kupiłem dwa nowe laczki, pokręciłem gwintem żeby na nich dojechać do domu i zmieniłem stan cywilny. Teraz brutalny powrót do rzeczywistości...
Wczoraj Kowale Oleckie - Olsztyn - Ostróda - Brodnica - Toruń - Inowrocław - Gniezno - Poznań. 500 km przejechane, vento spisało się bardzo dobrze, drogi w miarę dobre, więc tragedii nie było, wygodne fotele mam w swoim vento
Tydzień temu miałem trasę: Żary>Kraków i z powrotem. Następnie trochę jazdy po Krakowie, wypad do Wieliczki i do Bochni, trochę w korkach się postało, a to w mieście, to na autostradzie przy bramkach. Trasa cały czas Autostradą A4, non stop 140 km/h. 1000 km zrobione, na jednym baku, spalanie wyszło 5.6/100 km. Jaki wynik z tym spalaniem? Wydaje mi się, że nie ma tragedii
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2014-08-19, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Wczoraj Kowale Oleckie - Olsztyn - Ostróda - Brodnica - Toruń - Inowrocław - Gniezno - Poznań. 500 km przejechane, vento spisało się bardzo dobrze, drogi w miarę dobre, więc tragedii nie było, wygodne fotele mam w swoim vento
Ino-gniezno w jakich godzinach ? Bo chyba widzialem.....
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-08-29, 10:52
Jutro: Poznań-Przeworsk (za Rzeszowem)
Środa: Przeworsk-Kudowa Zdrój (Góry Stołowe)
Kolejna niedziela: Kudowa Zdrój-Poznań
Czyli kolejny mały objazd na ok. 1,3k km + objazdy okolic
Z racji na to, że część trasy (mała, ale zawsze) będzie z kompletem pasażerów dziś założone na tył klipsy na tłoczyska (po 3 na stronę) - będziem testować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum