No akurat nie bez różnicy bo za chwile z powrotem zaczyna gwizdać Przy czasie spróbuje wymienic wtyczki i mam nadzieję ze to one a nie uszkodzony wzmak
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Najpierw sprawdz se mase na radyjku , podmien kable kup byle jakie za 10 zł , a jak nic nie poprawi to wzmaka uwaliles i mam nadzieje ze wiesz ze jak przepinasz RCA to powinienes miec glowny bezpiecznik wyjety
i mam nadzieje ze wiesz ze jak przepinasz RCA to powinienes miec glowny bezpiecznik wyjety
yyyy... no oczywiscie Panowie problem prawdopodobnie rozwiazany, lekko przycisnałem wtyczki RCA i zrobiłem 100km i wszystko jak nalezy Dziekuje za pomoc w rozwiązaniu i zanim wezmę sie za kolejną rzecz pożądnie sie podszkole
Witam, więc tak: mam Clariona DXZ788RUSB (niby radio z wyższej półki) ale powoli mu się umiera (ma problemy z uruchomieniem się), więc trzeba by kupić co innego. I co byście polecili z używek najlepiej tak aby radio miało: wyjścia RCA na przód i subwoofer, filtry HPF i LPF, sterowanie subwoofera, koniecznie niebieskie podświetlenie, i z bajerów to aux i usb - oba z tyłu. Radio nie musi być jakieś super high end itp. bo mnie to nie potrzebne (tamto wzięłem bo było dość tanie) bo np z korektora dźwięku czy czasówek nie korzystałem, ponieważ dźwięk bez tego pasował mi najlepiej. Zastanawiałem się nad alpiną cde 9882 ale nie to podświetlenie.
A grać ma to z: przód Kenwood KAC 821 80rms + Infinity Kappa 65.9 90rms, subwoofer to PowerBass S12 300rms + Harman Kardon TC300 300rms.
I jeszcze jedno: jak to jest z tym napięciem na wyjściu rca, niektóre mają 2V (jak ta alpina) a niektóre 4V (jak mój clarion), więc jakiego lepiej szukać? Bo u mnie wzmaki mają: Harman od 0,1 do 2,5 a Kenwood od 0,1 do 5,0V.
No tak, w tych modelach szukałem tylko one nie mają usb na którym mi zależy, a żeby je dołożyć trzeba drogiego adaptera. Jak pisałem nie potrzebny mi jakiś super sprzęt, tylko żeby to jakoś normalnie grało, nie mam mocno wymagającego ucha. Myślałem nad ida x311, ale znow nie ma cd, które mogłoby jednak być.
Za audio tak porządnie się jeszcxe nie biore, póki co kleje z tego co mam w domu a i tak jestem za szczegółowy więc prędzej czy później bym wymienił te kable by grały dlatego pytam na co się nastawić..
Ja bym nie ruszal tylu odlacz go wogole i zrob przod czemu Wy sie nie sluchacie a nastawic sie mozesz na wykrecenie paru srubek, wywierceniu dziurki w kostce i przeciagnieciu kabli i nic wiecej
Podczas jazdy przerywa mi muzyke. Tak jakby płyta była porysowana.. Nie wjezdzam w zadne dziury, ot tak poprostu.. Zepsute radio czy nagrywać płyty w szybszej/wolniejszej prędkości?
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-05-09, 06:26
Docki napisał/a:
Podczas jazdy przerywa mi muzyke. Tak jakby płyta była porysowana.. Nie wjezdzam w zadne dziury, ot tak poprostu.. Zepsute radio czy nagrywać płyty w szybszej/wolniejszej prędkości?
Sprawdź na oryginalnej płycie. Odpowiedź przyjdzie sama
pionek mvh 160iu niby nie ma cdków ale to nie przeszkadza, jest usb i jest aux, ma 2x wyjsica rca pod przednie glosniki i pod suba ladnie gra, proste w obsłudze
polecam Tytanowy Janusz
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Jak chcesz coś lepszego do grania to ja bym szukał czegoś lepszego. Np ja do seryjnych głośników vento podłączyłem Clariona DXZ 788 rusb, trochę pobawiłem się ustawieniami i grało to jak na te głośniki dobrze, potem clarek padł i założyłem jakiegoś pioneera od kumpla z serii budżetowych i naprawdę jest różnica, teraz głośniki charczą już w połowie głośności bo nie mam jak odciąć dolnego pasma częstotliwości i są mocniej obciążone, radio z resztą też.
Poczekaj na Leśnego, on wyjaśni co nieco w sprawie audio
Ostatnio zmieniony przez tom cio 2014-06-27, 15:54, w całości zmieniany 1 raz
Jak chcesz coś lepszego do grania to ja bym szukał czegoś lepszego. Np ja do seryjnych głośników vento podłączyłem Clariona DXZ 788 rusb, trochę pobawiłem się ustawieniami i grało to jak na te głośniki dobrze, potem clarek padł i założyłem jakiegoś pioneera od kumpla z serii budżetowych i naprawdę jest różnica, teraz głośniki charczą już w połowie głośności bo nie mam jak odciąć dolnego pasma częstotliwości i są mocniej obciążone, radio z resztą też.
Poczekaj na Leśnego, on wyjaśni co nieco w sprawie audio
Na razie szukam czegoś co ma USB, jest wytrzymałe (czyt. szybko się nie psuje), dobrze odbiera fale radiowe i ładnie świeci na czerwono
Ja mam pioneera 150ui USB ma, psuć jak narazie się nie psuje (prawie rok), radio odbiera dobrze bez zakłoceń i świeci na czerwono moc 4x50, dodatkowo ma aux i rca
Panowie a jak byście mieli mi jakieś radio polecić co to by to było? Nie koniecznie z tych co wymieniłem i również nie mówie o tych z wyższej półki za 400 + tylko tak za ok. 300, będę w sklepie z dużym wyborem i nie wiem za czym sie najlepiej rozgladać, JVC, Pioneer, SONY?
Stałem przed półką z radiami i zgłupiałem.. W głowę wpadł mi pewien JVC i gdyby nie to, że byłem z Wujasem który po paru piwach z resztą cały czas mówił, że radio musi mieć USB i czytnik kart bo jego ma, to pewnie bym go kupił Ale znalazła się jedyna sztuka i padło na Kenwood'a KMM-357SD, ktoś kojarzy ? Bo w sklepie to do mnie nie przemawiał ale teraz to nie zamieniłbym na żadne inne radio Nie poznaje Swoich głośników, skąd one Mają jeszczetyle powera ? Tyle ustawień dźwięku, ustawienia kolorów których jest 20 + itd. że nie wiem od czego zacząć.. Ale jak to mówią im bogatsze wyposażenie tym więcej do psucia. Nie wiem jak to będzie z późniejszym podpięciem jakiegoś suba / wzmaka i ogólnie jego wytrzymałością, wszystko wyjdzie w praniu. Ale po zmianie radia nadal w Moim mieście (w innym już tak) nie łapie mi żadnej stacji, w paru miejscach jedynie ale to tylko chwilowe ładne granie :/
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-06-28, 22:13, w całości zmieniany 1 raz
Oddaj je i po sprawie nie wiem czemu wszyscy sie tak napalaja na te : usb , auxy , sd itp. to nie taniej bedzie kupic bumboxa za 50zł i przetwornice za 50 zł i wlozyc do auta na polke z tylu i mozna w aucie miec i w domu to jest dopiero sprzet
z ciekawostek dla wszystkich ktorzy mysla ze trzeba niewiadomo ile siana wrzucic w audio ( oczywiscie dla kazdego kazda cena jest inna ) podaje przyklad obecnej skody , radio , okablowanie ,3 wzmaki ( 2 przod + sub ) , rozetki ,rca ,glosniki przod w slupach w zywicy dojda jeszcze sredniaki ,sub plus zabudowa boczka i zrobienie calej podlogi zeby ladnie wygladalo cena... niech ktos zgadnie , rzeczy nowe i uzywane w aucie leza ( komponenty to alpine, kenwood, hollywood ,diora ) sprzet mocowo pociagnie suba do 800rms w 1 ohm
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2014-06-29, 12:31, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum