Panowie, jak rozłączyć okrągłe złącze silnika AAM?
Myślałem że tak łatwo się ona rozkręca jak złącze nad chłodnicą ale ono ani rusz. Trzeba coś tam nacisnąć, może jest jakaś blokada?
A w jaki sposób to odkręcałeś? na dwóch elementach są pomarańczowe znaczniki które nie pokrywają się, a na tej większej części jest taki jakby zaczep który przechodzi na tą małą część.
ostatnio u siebie tez rozkrecalem ledwo co poszlo, musisz ta czesc co jest od strony silnika czyms zaprzec zeby sie nie krecilo i nie wylamalo zaczepów a ta czesc co od stronu akumulatora krecic do siebie czyli w strone chlodnicy, znaczki czyli pomaranczowe kreski jak jest zakrecone nie pokrywaja sie jak odkrecone to sa po to zebys dobrze wlozyl jedno w drugie takie znaczki informacyjne, pamietaj przy przykrecaniu musi ladnie zaskoczyc bo jak masz problem z rozkreceniem ciezko tez sie bedzie skrecalo
patrz, bo to się trzyma w tym metalowym uchwycie dzięki temu ze to sie przez to przekłada te puszke i sie ją skręca, ja to u siebie złapałem najpierw jedną reką tam za blaszką gdzie idą kable na silnik, a drugą łapką to gdzie jest ta pomarańczowa kreska z numerkiem 1 co narysowałeś i przekręciłem i poszło jakos
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Trzymasz lub zapierasz ta czesc od silnika do blaszki po lewej stronie wchodza kable a krecisz tym co zaznaczyles pod nr1 czyli plastik od blaszki po prawej stronie czesc z numerem 2 na fotce jest nie ruchoma
ta czesc z czerwonym X trzymasz mocno lub zapierasz, a ta czesc na zielono krecisz do siebie tak jak strzałka pokazuje. mowilem ze ciezko bedzie najlepiej we 2 to zrob ale mowie jezeli nie masz nikogo to zaprzyj mocna ta czesc z X bo ten zaczep sie wylamie
Udało się, poszło jak po maśle.
Po pierwsze to trzeba wyjąć gumkę, która jest dookoła złącza potem wypinamy blaszkę montażową z zatrzasków kostki i złącze przekręca się jak chce, pewnie i można to zrobić bez demontażu blaszki ale mało tam miejsca i rurka od odmy przeszkadza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum