Zmieniłem Termostat bo stary puszczał już przy 80'C a nowy przy 87'C, kupiłem też czujnik z czarnym końcem i chyba pokazuje dobrze, wentylator włacza się przy ponad 90'C, a teraz pytanie z innej beczki wycieraczki działają mi tylko na ostatnim poziomie i pytanie dlaczego..?? Rozebrałem cała fajchę przeczyściłem ale to nic nie dało, tak myślę że może być przekażnik ale który to jest..?? ( nie mam tej obudowy na bezpieczniki i nie wiem)
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
On ma na obudowie 99..?? A w którym miejscu powinien być...?? Trochę mnie to dziwi że jak wyciągałem wszystkie przekazniki to wycieraczka i tak chodziła....
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Panowie, a u mnie sprawa wygląda tak, że na liczniku nie pokazuje mi prawidłowej temp. Dosyć dlugo musze czekac, zeby wskazowka sie podniosla a jak sie podniesie to na max 80 przez co jeszcze od grudnia czyli od kupna nie slyszalem, zeby mi sie wiatrak wlaczyl I tu pytanie bo przeleciałem to co tuaj pisaliscie i dalej nie wywnioskowalem jaki kolorek czujnika w TDI 1Z przysluguje. Dla świętego spokoju wymieniłbym od razu termostat, i tu drugie pytanko ile taki zestawik dajmy na to w ASO by mnie wyniósł czyt. czujnik + termostat.
kowal323, sprubuj sobie macać węże to bedziesz wiedział czy jest sens wymieniać termostat. Czujnik temperatury cieczy na króccu tez mozna sprawdzic mierzac jego rezystancje na bodajże 3 i 1 pinie.
Z tego co wiem przy 80 stopniach ma być 152 Ohm a przy 90 127 Ohm.
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
kowal323 a sprawdzałeś czy wentylator w ogóle działa? ja u siebie mam żółty oring na tym czujniku. Sprawdź dolny wąż ten co idzie do chłodnicy kilka minut po odpaleniu jak będzie robił się ciepły to oznacza, że termostat do wymiany bo jest cały czas otwarty.
kowal323 a sprawdzałeś czy wentylator w ogóle działa? ja u siebie mam żółty oring na tym czujniku. Sprawdź dolny wąż ten co idzie do chłodnicy kilka minut po odpaleniu jak będzie robił się ciepły to oznacza, że termostat do wymiany bo jest cały czas otwarty. Możesz też mieć układ zapowietrzony.
Ostatnio zmieniony przez lukas 2014-06-02, 15:44, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-06-02, 16:14
Ale jaki widzisz problem? Odpalasz auto grzejesz az się zagrzeje i wlaczy się wentylator proste, jeśli się nie wlaczy to chyba jasne ze nie działa, zawsze możesz tez sprawdzić go na krotko.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-06-02, 19:25
Ale ten czujnik w kroccu nie ma nic wspólnego z wentylatorem może być walnięty a wentylator będzie sprawny, jest w chłodnicy tzw, wlacznik wentylatora kolego może on jest walniety
Ale ten czujnik w kroccu nie ma nic wspólnego z wentylatorem może być walnięty a wentylator będzie sprawny, jest w chłodnicy tzw, wlacznik wentylatora kolego może on jest walniety
Uuu.. No to zwracam honor i plus dla Ciebie kolego, nawet nie wiedziałem. Myślałem, że to od tego się wentylator nie załącza, ale skoro tak to będę musiał go dobrze sprawdzić. Jeszcze raz dzięki : )
Warto jeszcze sprawdzic czy wogóle wentylator jest sprawny. Włączasz zapłon i zwierasz piny na wtyczce do czujnika w chłodnicy jednak nie pamietam który z którym
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum