Wysłany: 2014-04-22, 15:39 VW Vento- bialo-czarna strzała by Heavy
Witam. Moja perełka, cudów nie ma mogło by być lepiej
- Marka: VW
- Model: VENTO
- Rok produkcji: 1992
- Kolor: Biała perełka wpadająca w niebieski, czarny w a'la brazowy mix brokatu
- Pojemność: 2.0
- Moc: 115, ale bede modził
- Silnik: ADY
- Wyposażenie: el. szyber i lusterka, szyby korbotronic, wspomaganie, piczo-magnes
MODYFIKACJE:
- Car Audio: radio pionner deh 2300, glosniki podszybie ori, drzwi peying basic 100W, tył blaupunkt gt 180w
- Felgi:czarne przó 7.5 J tył 9j
- Opony: przód 205/45/16 tył uniroyal rainsport 195/50/16 naciąg
- Zawieszenie: gwint
- Opis zewnętrzny:lakier troche obity i porysowany, ale jako daily car to calkowicie nieuniknione
- Wnętrze: wnętrze jeszcze ori. w planach podsufitka i plastiki spod dachu na czarny welur, plastiki deski i drzwi na biało, i szukam tunelu koncowego, tj ten z ręcznym z wersji US z podłokietnikiem
ogólnie w planach jeszcze zderzak przedni i może tylni z US, ale do tego muszę odnaleźć magika co mi dorobi taki lakier. byłem już u 4 i zaden nie chce się tego podjąć
Swap ruszył pełną parą , generalnie plan jest taki ze ogarne silnik, wsadzę, i jak go odpalę, wezmę się za komore bo to aktualnie drugorzędna sprawa
i tu parę foteczek z zabawy
I jeszcze kilka zdjęc roboty w 5 godzin zlozylem do kupy i wsadzilem silniczek
Ogólnie wszystkie zakupione częsci to same najlepsze ;D wiktor reinz, contitech, gates itp.
Kupiłem kilka rzeczy i tak prawie 1000 zł poooszedł, a to przecież jeszcze nie wszystko.
<3
NO i ;D kumulacja całej pracy na ten dzień
;D ;D
jak narazie robota stoi w miejscu bo jednak wiązka lipa, oby koleś który mnie oszukał dostał długiej i ostrej sraczki xd
ale "nowa" wiązka w drodze i w międzyczasie :
w takim welurku będzie podsufita i plazdyki
- czyszczenie podsufitki z resztek kleju, smrodu stęchlizny wilgoci i innych czarów
-w czasie "postoju" i tak robota szła pełną parą bo ogarnąłem cale wnętrze i wniosek z tego taki ze jednak podłoga szybko do roboty
-wpadły nowe linki hebelka
wpadły jeszcze 2 głośniczki z bmw x3 niby nic ale o wiele lepiej w środku brzmi
- są i czarne kierunki
i przy okazji nieznacznie sie kręciło gwintem i tak jak ledwo tu widać do ziemi jest moze ze 4 cm
pomarańczowe kierunki w blotniki ( biale byly okropne) trzeba bylo je odmłodzić papier 2000 na wode i tempo efekt? :
no i te wszystkie szaro upieprzone plazdyki z wnetrza wpadły w czarny lakierek
pozdravwiam i zapraszam do komentowania
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Oooo obszerna relacja Ciekawie się zapowiada a i już się ładnie prezentuje No no będę zaglądać na pewno
Lakier to też już Twoja robota?
_________________ "Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-04-22, 17:24
Jak dla mnie za dużo bieli noi ta maska i ten dach mi się nie widzi, może gdyby listwy w zderzakach i te boczne drzwi były czarne plus zeberka z grilla i jakiś smoked nabraloby to kolorytu
Ruda102, z takim lakierem kupiony a ja modzę dalej vwjanekvento, mi tam się podoba w sobote mi kumpel przywiezie lamy bo mi robi smokedy
haha i w pełnym słońcu traci na tej bieli bo się mieni na niebiesko jak już skończę przygody ze swapem to zabieram się za zderzaki US
swap wypompował mi portfel, a jak już mówiłem smoked na przedzie bedzie w sobote teraz, moze wczesniej jak się uda, a na tył za jakiś czas poza tym staram sie szukac supoer okazji cenowych, raz za 100 w mega stanie znalazlem na tył i kurde spoznilem sie o 10 minut z telefonem
Czas na mały up. W zwiazku ze nastąpił mój koniec szkoły i 4 miesięczne wakacje to grzebie jeszcze wiecej ;p Ogólnie jutro przyjdzie komputer, więc może sie uda odpalić ale od piątku zrobione zostało :
1. Generalne odkurzanie, czyszczenie i inne cudowanie wnętrza
2. Zrobiłem sobie ładne czerwone wskazóweczki na zegarach
3. Ciut stickera, zeby to nudno nie było
4. Wcześniej pisałem i pokazałem troche, jak to zrobilem te szaro-brudne plastkiki na czarno tak to wygląda w aucie, jednakże jeszcze je sciągnę bo trzeba sufit założyć
5. no i caly elegancko wymyty i to bardzo dokładnie przepolerowany i wosk ;p teraz co kto idzie to sie ogląda na nie nawet chwile poświęciłem zeby kółka przepolerować choć i tak nadają sie do malowania bo ranty potrzaskane i wneki na sruby obite od klucza :C
Ogólnie ja tam jestem bardzo zadowolony sory za wydłubane oczy, ale wlasnie są do odbioru stare "nowe" lampki wer. smoked ;p
Rate or hate pozdro
Jak tylko rozkminie jak wybebeszyć środek to też maluje plastiki na czarno
No, po kolei: Wskazówki są na plus. Stiker z tego co widze całościowy, więc tym mi podpadłeś Plastiki bomba, mam nadzieje że tak zostanie, bo ja mam zamiar malować całe (z tymi papierdółkami na pasy), więc nie będę Cię dublować
Polerowałeś ręcznie czy jakimś sprzętem? A oglądają się ludziska bo nie dość że łaciaty to ślepy
No mam nadzieje że przez te 4 miechy nie przystopujesz i szybko zobaczymy kolejną odsłonę Venciaka
_________________ "Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Ruda102, wiesz. ja u siebie z nikim sie prawie nie zadaje wiec siedze tylko przy aucie i czasem sobie gotuje dla przyjemności xD haha ;p i tu odpowiedź również dlaczego tak napieprzam na tym forum. generalnie te plastiki ze slupka od pasów przemalowałem jeden ale mi się to nie spodobało to go zmyłem i zostały tak jak widać
polerka ręczna. wlasnie sticker ze schowka chyba poleci bo nie wyglądał na jakiś super wytrzymały Hitchhiker, wskazówki generalnie dostałem wiec nie wnikałem ale to wygląda raczej na czorny plastik niz malowanie
Heavy, ty musisz nas na wschodze odwiedzic w te wakacje, będziesz nam gotował, ze 3 tygodnie Ci to zajmie
Ło matko bosko ręczna polerka to mnie zagiołeś ... ja sobie zrobiłam takie ustrojstwo na wiertare i smigam
haha tam to mnie jeszcze nie było xd a reczna polerka dobra jest! wiesz jaka satysfakcja? co prawda samo np. nakładanie wosku to luz, ale jak to trzeba zaś spolerować to szlag jasny moze trafić ale z jaką dumą się później patrzy na ten handmade xd
w ogole to ostatnio myślałem nad tą ori ławką a bagażniku co była
co Wy na to mi poradzicie? dobry pomysł czy niezbyt?
A my na wschodzie mamy takie gniazdka, w każdym dwie dziurki, podłącza się do tego taki kabel z dwoma bolcami, na końcu kabla skrzynka co się zwie prostownik, od niego jeszcze dwa kable: plus i minus, lub prościej czerwony i niebieski, na końcach mają żabki, żabki zakładamy na odpowiednie klemy przy akumulatorze i takim cudownym sposobem płynie prąd i samochód odpala. Ale to u nas, przyjedź to Ci pokarzemy, jak u Was nie ma gdzie
A smoki to masz chyba tak jak moje robione.
STAŁO SIĘ 2.0 po 2 dniach jazdy wyleciało xd szykuje sie VR tymczasem komora wymalowana zdjecie tylko jedno po robocie bo w trakcie nie chciało mi sie robić fotek ;p wszystko w czarny i biały połysk :3
Do kolekcji kolejne graty, wychodzi na to ze plany z audio zakończone wszystko jest nowe i w ostatnim tyg wleciala skrzynka, wzmak i radio wszystko nowe
do tego pasy od baku bo stare były takie ze mogłem je rękami zrywać i aktualnie został tylko na jednym a tu 3 pachnące nowością pasy, zez przetłoczeń jak to w ori jest i lubi tam rdzewieć
niedługo foteczki z operacji przeszczepu VR
pawelvw, foteczki bedą będą jak narazie to silnik jeszcze nie przyjechał :C już jakiś tydzień idzie, a jak narazie to jest już wsadzony nowy wybierak bo skrzynia od 2.3 v5, MFA nowy pas z chłodnicą, nowa wiązka swiateł i kompletnie nowy wydech w każdym razie modzenie venta idzie pełną parą !
Młodyy, mi się własnie taki biało czarny widział w pełnym słońcu wygląda jeszcze lepiej jak z lakieru się te wynalazki ukazują
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-06-24, 23:52
Heavy napisał/a:
narazie to jest już wsadzony nowy wybierak bo skrzynia od 2.3 v5
Kiedyś Wally44 wkładał do swojej VR6 taką skrzynię i ponoć ma sporo krótszą piątkę, do pełni szczęścia pasowało by włożyć jej tryb od piątki ze skrzyni ASD
no wlasnie jeździłem troszeczkę na tym w golfie kumpla i fakt, jest ogień na każdym biegu, ale ta piątka mogła by być dłuższa, ale co to za problem wsadzić 5 bieg od tdi
Ja też jestem za całymi czerwonymi, poliftowe ma prawie każdy kto bierze się za jakieś mody, a czerwonych nie ma nikt. Ja też miałem całe czerwone ale poszedłem w ogólnie ciemny wygląd autka i mam ciemne Depo, które u Ciebie przy czarnym dachu też nie byłyby złym pomysłem.
Powiem tak. Na dniach juz wyjazd z tego wzgledu ze wiazka na wtryski nie wygladala swiezo i trzeba bylo ja wymienic bo przez to by mu brakowalo mocy. Ale juz jest. I pare przewodow od wody bo hyly kiepskie. A tak to ogolnie juz jest na finiszu. Silnik siedzi. Wysprzeglik wymodzony. Mfa jest. Wszystko cacy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum