lukasz51195, jak kolega podlaczy ci pod kompa to najpierw sprawdz bledy puzniej zrob logi statyczne blokow: 000, 001, 002, 003, 004, 005, 009, 011, 013. Logi statyczne w grupie BS blokow: 000, 003, 004. i logi dynamiczne blokow: 000, 004 i 010 (te razem), 011,003,008 (te tez razem). i wszystko bedziesz wiedzial jezeli kolega sie zna to powinien wiedziec co i jak a jezeli nie to powiedz ze juz masz zrobione logi to mi wyslesz i ci je rozszyfruje a jezeli zapomnialem o jakims bloku to koledzy podpowiedzcie
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-06-22, 22:01, w całości zmieniany 1 raz
Panowie mam takie małe problemy z ventem a mianowicie mam za wysokie obroty tzn 1.tyś a drugi jak jade np 2 to auto samo przyspiesza a po chwili zwalnia i jest ok, po 3 trochę opózniony jest pedał gazu tzn ja pedał w podłogę a on po chwili łapie a po 4 auto nie chce się wkręcać powyżej 2tyś obrotów od dołu ładnie ciągnie ale tylko do 2 tyś.... Znajomy mi podpinał pod kompa i powiedział że tak do wymiany jest czujnik pedała gazu, a to że wkręca się tylko do 2tyś to wina zaworków sterujących turbiną...? Dodam że Wymienił mi jeszcze ..czujnik temperatury paliwa'', (pierwsze o taki czymś słyszałem) i ustawił mu dawkę paliwa... Pisze dlatego bo może akurat miał ktoś taką problemy i powodem tego były jakeś błachostki... Pozdrawiam...
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-07-21, 15:46
Co do opóźnionej reakcji na pedał gazu to pewnie znajomy rację bo tam jest potencjometr który mógł się zepsuć. Można go sprawdzić pod VAGiem podczas jazdy bo pokazuje jego położenie np 0% lub 100% przy pedale w podłodze. A czujnik temperatury znajduje się w nastawniku pompy.
A to jednak maiła racje, a takie pytanko jeszcze mam.... Gdy włączę dmuchawe i ustawie na ciepło to leci takie letnie powietrze, co to może być nagrzewnica zapchana np kamieniem i dlatego nie leci ciepłe powietrze...?
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum