Witam, za listwą w tylnych drzwiach mam dziurę 3cm i w kołą rdzę. Czym moge zalepic ta dziure, szpachla i włókno? I czym przykleic potem tą listwę, bo na tych zatrzaskach nie za bardzo trzyma te listwe?
I pytanie z innej beczki, ponad 80 kmh drży mi kierownica bardzo szybko w lewo i prawo
Listwę możesz przykleić na czarny silikon, tylko połóż go na brzegach listw żeby woda nie leciała pod listwę, nadmiar sylikonu który wyjdzie usuwaj na bierząco
Co do drgania kierownicy to albo już końcówki mają luzy i proszą o wymianę albo tak jak u mnie zgubiłeś odważnik z koła przez co są źle wyważone i biją
Pierwsze co , to kola do wyważenia , chyba że fela wygięta od drogowej loli ...
Tą lolę w drzwiach matą szklaną , ale wysokiej gramatury ( przypomina grubo pleciony material ) od wewnątrz . Z zewnatrz niska gramatura , ale ja bym nakladal dopiero na podklad epoksydowy ... Potem kit ale z wlòknem ... Na to finish , podklad akryl i kolor . Duzo zabawy . Lepiej podjechac do blacharza zeby wstawke zrobil za pare groszy . A silikon odcinasz papierem przylepnym . Przykladasz listwe , na laczeniu z blacha do rantu doklejasz tasme samoprzylepna ( na blache ) , pod listwe dajesz klej do szyb i czekasz az troszku sciagnie . Pote delikatnie odcinasz nozykiem i sciagasz tasme . I to tyle .
Przykladasz na sucho listwe do drzwi . W miejscu stykania sie listwy z poszyciem drzwi doklejasz tasme . Wyglada to tak jakby listwa byla nalozona na tasme , ale naprawde tylko stykaja sie ze soba . Nadmiar kleju czy silikonu nie wyplynie na blache tylko odrazu na tasmę . Jak przyschnie odcinasz silikon lub klej delikatnie od listwy i sciagasz tasme i po klopocie . Kurcze . Mam nadzieje ze mnie zrozumiales .
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2014-08-20, 17:08
menhils, Ja na Twoim miejscu poszukał bym drzwi w kolorze, jak się postarasz to znajdziesz za 50-100 zł i zostanie tylko przełożyć, a jak będą innej barwy pomalować i przełożyć, bo spawanie, czy zaklejanie żywicą wyjdzie tyle samo co drugie furtki, a malować i tak musisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum