Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Vento by Budda
Autor Wiadomość
Budda 
Ventofan

Silnik: AAZ
  Wysłany: 2014-05-07, 22:33   Vento by Budda

01.05.2014r
Tego dnia pojechałem obejrzeć srebrne Vento, 100km w jedną stronę a więc niedaleko. Po drodze mijaliśmy różne auta stojące na poboczach z kartkami że są na sprzedaż, nie przywiązywałem do nich większej uwagi. Na miejscu okazało się że srebrne Vento ma tyle szpachli w tyłku, że aż siedziało, pomimo seryjnego zawiasu, z przodu nie było lepiej w dodatku właściciel (jak się szybko okazało handlarz) był oburzony faktem że stwierdziłem z kuzynem, że auto było bite. W dodatku miał problemy z odpaleniem, silnik wcześniej rozgrzany, tak, że można było się poparzyć no ale handlarz w zaparte że auto nie było odpalane, dodatkowo kilka innych mankamentów, handlarz sam się pogubił w swojej bajce na temat autka a więc podziękowałem. No cóż wracam do domu.

Po drodze zatrzymaliśmy się przy jednym z aut na poboczu. Było to czerwone Vento. Obejrzeliśmy razem z kuzynem, właściciela nie było w domu, miał być po południu.

Kiedy właściciel się pojawił podjechaliśmy jeszcze raz pod dom gdzie stało owe Vento. Podczas oględzin zagadywali inni chętni kupcy ale miałem to szczęście, że przybyłem pierwszy :) Po chwili pojawił się sąsiad, który również opowiedział trochę o autku :)

Jazda próbna, szybka negocjacja z właścicielem i decyzja zapadła - biorę :)

A o to co kupiłem:
VW Vento 1.9 TD 75KM , rocznik 1995, przebieg 338 tys, wersja CL :)

Vento miało 1 właściciela w Niemczech, w 2004r zostało sprowadzone do Polski i do tego czasu użytkowane przez jednego właściciela a więc ja jestem trzecim posiadaczem :)

wyposażenie: elektryczny szyberdach (zgadnijcie z jaką usterką :P ), centralny zamek, hak, miękka deska rozdzielcza, korbotronic :D

Przegląd i OC na niecałe 2 miesiące.

Ogólnie auto w stanie dobrym, można jeździć bez żadnego wkładu, jednakże ja wolę wszystko sprawdzić bo trzeba pamiętać że auto ma tak jak ja 18 lat :)
Do zrobienia jest kosmetyka, wiadomo detale, nowe kierunki by się przydały, jakieś alu, sprzęt grający itd.

Wnętrze wygląda jak nowe, nic nie jest przetarte, nic nie skrzypi, ale przydało by się wyprać podsufitkę i ogólnie tapicerkę :)

Blacharka ogarnięta, błotniki z przodu wymienione bo poprzednie zeżarła ruda, podłoga w stanie dobrym, progi zrobione, na tylnim nadkolu jeden parch jest oraz na klapie coś się zaczyna pojawiać. Oczywiście właściciel dał namiar na warsztat gdzie było wszystko robione :)

Ogólnie auto kupione jak to się mówi "z podwórka", od pana po 50-tce, który niby nie przekraczał 80km/h :P

Pierwsze tankowanie zaliczone :)
Umówiony jestem już na zmianę rozrządu, filtrów, oleju i pompy wody :)
W najbliższym czasie sprawdzę wtryski, pompę paliwa, turbo, kąt zapłonu itd., oraz jadę na podnośnik obejrzeć dokładnie auto od spodu oraz zakonserwować trochę podłogę :)

Będzie to raczej projekt niskobudżetowy, ponieważ jestem uczniem technikum i pracuję w weekendy i z kasą szału nie ma ale myślę, że dam radę zrobić z Vento boski dupowozik :)

Zrobiłem kilka fotek telefonem zaraz po kupnie, szału nie ma bo jest brudne i pochmurnie było :)

szefuniopaslek 
Pan i władca oktanów
VWmaniak

Silnik: 1.8 + LPG
Wysłany: 2014-05-07, 22:45   

bajerancko :D Identyczny jak mój pierwszy venciak :) Działaj działaj :)

STARE 1.9TD

kowal323 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2014-05-07, 22:45   

Zapraszam do przywitania się z forumowiczami > http://forum.vwvento.org/...p=271466#271466

A tak to ładny ventylek, dobrze, że konkretnie podchodzisz do tematu i wiesz co postawić w pierwszej kolejności do zrobienia :) .. Skoro autko od dziadka, to skąd ta czarna atrapa grilla z przodu ? Dziadek zapatrzył się na spacerującą po mieście osiemnastkę i zaliczył małego dzwona czy odkrył powołanie "tuningowania" aut ? :diabełek:
Listwa w kolor i będzie dobrze ;)
Powodzenia w modach !
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-05-07, 22:47, w całości zmieniany 1 raz  

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-05-07, 23:27   

kowal323 - też mnie to zastanawiało i było to pierwsze pytanie do byłego właściciela, odpowiedział, że tak go sprowadził już z Dojczlandu. Auto jest całe, nie widać nigdzie by dostał, tył i przód cały. Nigdzie szpachli czy spawów nie widać a więc na 99% bezwypadek :)

Co do modowania to pomysłów pełno, zapału jeszcze więcej tylko gotówki braknie :( Ale przecież najlepsze projekty w tydzień nie powstały :)

Na pierwszym miejscu jest obadanie silnika, żeby wiedzieć na czym stoję oraz szukam już szyberka :)

Paweł_R 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8 AAM
Wysłany: 2014-05-07, 23:29   

Witamy nowego kolegę! Trafił się widać fajny okaz, z tego co piszesz większość blacharki została ogarnięta przez poprzedniego właściciela, więc masz już z górki. Proponuje dobrze zakonserwować podłogę i progi, tak na wszelki wypadek, o ile blacharz wiedział co robi i zrobił to dokładnie. Wyposażenie ubogie, no, ale nie ma co narzekać - czego brakuje zawsze można dorzucić :P Kolorek jak mój i jeszcze specjalnie nie wypłowiał :) Tak jak kolega kowal323 pisze, grill prysnąć pod kolor, oprócz tych żeberek i będzie zdecydowanie lepiej. A tak poza tym to życzę bezawaryjności i wprowadzania w życie planów :)

Hitchhiker 
Ventomaniak

Wysłany: 2014-05-08, 09:51   

Całkiem fajnie to wygląda. Najważneijsze, że blachy nie kwitną. Teraz tylko dbać o powoli działać :D

vwjanekvento 
Donator

Silnik: 1.8 GLX
Wysłany: 2014-05-08, 18:31   

Witamy czy bity nie był to nie jestem taki pewny ;) Zderzak z golfa 3 nie vento, błotniki wymienione (ze niby rdza) no ok ale lewy jest z antena paskudna z golfa, noi ten grill inny ;)
Grupa Lubuska
http://forum.vwvento.org/viewforum.php?f=60

JVKUB 
Kierowca eLki
Technik Informatyk

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2014-05-08, 18:47   

Dobre Vento, na oko po zdjęciach w dobrym stanie i zadbane, działaj :)

Tomaszex 
Donator
Festynowy tuner

Silnik: TDI +R/2,4D
Wysłany: 2014-05-08, 20:36   

Ładnie wyglada, widzę tak jak ja miałes szczęście byc pierwszym :faja:
kolorek fajny jak by mu strzelił polerkę to czuje ze będzie sie pieknie prezencił i malnąłbym listwe pod grillem bo jakoś za duzo czarnego :P

ja tez jestem uczniem i jakoś powoli idzie dać rady tyle że przy Twoim z tego co widze nie bedziesz miał tyle poprawiania co np ja :)

vwjanekvento po czym poznałeś że zderzak od golfa ? :P

link do Vencia: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15517 :D

vwjanekvento 
Donator

Wysłany: 2014-05-08, 20:49   

Za mało wystaje do przodu i ta gorna czarna listwa jest skierowana bardziej na dol :P
Grupa Lubuska

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2014-05-08, 20:57   

Przecież to zderzak z vento, a nie z golfa ;)

wojtas83 
Już prawie mieszkam w Ventce

Silnik: AFN++
Wysłany: 2014-05-08, 21:05   

Witamy kolejną ventkę na forum :hejka:
Widzę że ładny egzemplarz trafiłeś, ogarniesz podstawy i na wszystko przyjdzie czas.
Co do zderzaka to ja uważam że jest to ori zderzak z vento bo widzę dobrze spasowany najwęższy hokej na zdjęciu :P
http://forum.vwvento.org/...p=282826#282826

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-05-09, 21:18   

Widzę, że są jakieś wątpliwości co do zderzaka więc wstawię zdjęcie ;)
Jak dla mnie to jest to oryginał ale mogę się mylić :)

szefuniopaslek 
Pan i władca oktanów
VWmaniak

Silnik: 1.8 + LPG
Wysłany: 2014-05-09, 21:25   

Budda, dokładnie, zderzak jest ori vento.

STARE 1.9TD

wojtas83 
Już prawie mieszkam w Ventce

Silnik: AFN++
Wysłany: 2014-05-09, 21:39   

vwjanekvento, stawia wszystkim po :piwo: za wprowadzanie w błąd :P
http://forum.vwvento.org/...p=282826#282826

speedy333 
Zapalony Ventkarz

Silnik: ---
Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2014-05-10, 12:55   

Widzę że taki jak mój tylko kolor inny :D 1.9 TD, 95r., CL, wypas taki sam, też w polsce od 2004r...

Na 1 zdjęciu po mojemu to błotnik i próg ma inny kolor... Zobacz czy lampy masz ori Hella, grilla też się na darmo wymienia :D Chyba że dzadziuś widział jakąś Ventkę z takim frontem i pozazdrościł, też chciał mieć grill w macie... Dziadek-tuner :D hehe

Zmień sobie boost pina na stożkowego z golfa II 1.6 TD, za 20zł masz jakieś ~10KM więcej ale odczujesz znaczną różnicę, palił też będzie mniej :OK: I lampy fajnie jakbyś przyciemnił, przynajmniej tył na czarno-czerwone...

Poza tym to powodzenia w modach i bezawaryjności :D

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-05-13, 18:09   

Dzisiaj byłem na podnośniku i obejrzałem go sobie dokładnie :)
No to tak, do zrobienia miałbym jedynie próg po stronie pasażera bo tam już złoto wywala, oraz do oczyszczenia próg od kierowcy :)

Podłoga zdrowa, cała, bez dziur, ma jeszcze fabryczną konserwację ale w paru miejscach już odpada i tam są naloty rdzy, wystarczy to oczyścić papierkiem i zakonserwować :)

Wydech zdrowiutki, puchy Walkera ;) ale kat wycięty :evil:
Miska olejowa swoje już przeżyła, po 18 latach dorobiła się kilku otarć i jednej większej wgniotki ale jest cała, trochę poci się na uszczelce.

Podłużnice zdrowe, zero ingerencji, żadnych spawów ani nic. Ładne i zdrowiutkie :)
A więc dziadek miał racje, bity nie był :)

Sprawdziłem też na szybko świece razem z kuzynem i nadają się do wymiany bo prawdopodobnie trzy z nich są już ponadpalane, trzeba długo je nagrzewać by ładnie zapalił bo inaczej odpala na jednym garze :/

Ventley trafił też dzisiaj na wymianę rozrządu, oleju i filtrów :)

speedy333 - na żywo różnicy nie ma, sam się zdziwiłem, że na zdjęciach aż tak to widać. Jak będziemy na zlocie to sam ocenisz :) ale błotniki i próg kierowcy były już ratowane od rudej.
Co do grilla, stary dostałem jako gratis (też czarny) razem z pomarańczowymi kierunkami do zderzaka i błotników. Ten co mam założony też już jest pęknięty i uszczerbiony pod reflektorem ale w takim miejscu, że nie widać tego za bardzo ;) Lampy DEPO a więc zmieniane. Podejrzewam jakąś stłuczkę na parkingu bo podłużnice całe są. No a takie małe przygody auto w tym wieku musiało kiedyś mieć :P

Dzięki za informację z tym boost pinem, różnica jest odczuwalna czy raczej jest psychologiczna? :P

Ruda102 
Niedzielny kierowca
Ruda102

Silnik: 1.9TDI
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2014-05-13, 18:48   

No to witamy :papa: Ładny okaz, jak jeszcze blacha nie rdzawa to już w ogóle cud miód orzeszki :oklaski:
Z tym boost pinem to Speedy się trochę za mocno nakręcił, ale faktycznie różnice da się odczuć, tylko ponoć żywotność silnika się zmniejsza. No, ale jak zależy Ci żeby autko miało kopa to warto założyć.

speedy333 
Zapalony Ventkarz

Silnik: ---
Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2014-05-16, 18:12   

Ruda102, myślę że nie miałbym problemu żeby Cie zostawić z tyłu :P I czemu ma się zmniejszyć żywotność silnika skoro będzie miał lżej ??

Budda, różnica jest odczuwalna, czasem sprzęgło potrafi się poślizgnąć ale to jak już naprawdę się ciśnie, ja czasem jak szybko biegi zmieniam że obrotomierz nie nadąża :D Ogólnie to zbiera się lepiej, większa pewność przy wyprzedzaniu, jest po prostu bardziej elastyczny - ma więcej paliwa do dyspozycji :D Nie wiem jeszcze jak jest z turbo, niby powinna dawać większe ciśnienie, bo więcej paliwa --> więcej spalin -> większe ciśnienie doładowania ale nie powiem Ci czy tak jest bo nie sprawdzałem czy mocniej dmucha :) I co ważne - pali nieco mniej... Bo jakby palił więcej to bym to wywalił a że jest oszczędniejszy i lepiej się odpycha to został i jest dobrze :D

Zresztą, zmień i sam zobaczysz :D Za 20zł można sobie pozwolić... Jak Ci nie podpasuje to wsadzisz stary z powrotem :D
To chwila roboty, płaski śrubokręt i dwa klucze 8-ki albo 10-ki (nie pamiętam jakie dokładnie) :D

A na zlocie się nie zobaczymy bo raz że się nie wybieram a dwa że szukam innego auta :D

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-06-23, 13:34   

Wolę napisać jeden duży post niż co chwilę jakiś krótki :)

No to w tym miesiącu zrobiłem:
- wymieniony szyberek :) akurat udało się przed tymi paroma upalnymi dniami :P
wymiana łatwiejsza niż mi się wydawało, z przełożeniem tapicerki, dorobieniem odpływów bo miałem połamane te plastikowe końcówki i zmianą silniczka zajęło mi to 2-3 godziny :)

- zaślepiony EGR, najpierw zaślepiłem przewód sterujący śróbką a potem wywaliłem całą rure z "gruszką" zaślepiłem i uszczelniłem :)

- wymieniłem świece na nowe, w końcu równo i bezproblemowo odpala :) stare były już całe białe, ładnie wypalone, przy okazji dowiedziałem się, że silnik nie spala oleju :P :)

- przy wymianie świec okazało się, że stare przewody od przepływki są już twarde, jedna nawet pękła mi przy zakładaniu i ropa lała się strumieniem po silniku, również zostało to wymienione

- wsadzony boost pin :) nie wiedziałem jaki to da efekt więc zamówiłem z allegro, od teraz szukam oryginalny z 1.6 :P nie wiem jak wyjdzie ze spalaniem ale nareszcie można powyprzedzać bez konieczności szukania lotniska do tego :D

Na nowy miesiąc planuje wsadzić intercooler, wymienić uszczelkę pod miską bo się poci i zaczyna odzywać się synchronizator od dwójki, oprócz tego planuje małą niespodziankę :P

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-07-23, 23:22   

Malutki aktual :P
Trochę przysiedziałem na necie i oto co znalazłem :D

Udało się znaleźć oryginalny średni hokej z Vento US :) Od razu mordka lepiej wygląda :) Dokładka domaga dopieszczenia ale tragedii nie ma i zmiana na plus :)

kowal323 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2014-07-24, 03:26   

Listwe panie maluj :P A hookej dobry ;)

Tomaszex 
Donator
Festynowy tuner

Silnik: TDI +R/2,4D
Wysłany: 2014-07-24, 12:10   

hokej fajny i tak jak mówi wyzej maluj listwę to bedzie lepiej wygladać :faja:

link do Vencia: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15517 :D

Paweł_R 
Zapalony Ventkarz

Wysłany: 2014-07-24, 22:42   

Popieram kolegów wyżej, maluj grill w kolor, zostaw tylko żeberka czarne i będzie malina :) Wrzuć czarną ramkę rejestracji, może ciemne blendy, albo i nie bo za dużo podobnych ventylków na drodze będzie :D

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-07-25, 01:04   

Ogólnie gdzieś tam kiedyś w planach jest lakiernik ale raczej nie w tym sezonie :P Grill albo będę robił tak jak piszecie albo wąskie żeberko :) Z ramkami coś kombinuje, z tyłu prawdopodobnie nie będzie wcale a na przód coś się wymyśli ciekawego :) Ale jak zawsze wszystkie plany zweryfikuje czas i okazje na aukcjach :D

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-08-21, 00:25   

Trzeba coś napisać by nie było, że Vento tylko rdzewieje :P
Dzisiaj dzień wolny więc można było trochę pogrzebać :D

Wpadła nowa gałka zmiany biegów wraz z mieszkiem, stan jej nie jest najlepszy ale jak na 20 lat jest dobrze, ważne że skóra cała, na przyszły sezon może trzeba pomyśleć może o regeneracji gałki ale jaką przyjemność sprawiło mi sprzątnięcie jej golfiarzom sprzed nosa :D :) Nie orientuje się jakie wersje golfa dostawały takie mieszki ale wnętrze zmieniło się na plus, zrobiło się inaczej :)

Oprócz tego wpadły Hella Black na tył oraz blenda USA :D Niesamowicie to wygląda, jeszcze tylko pomalować znaczek na czarno oraz zamontować blachę od Agotablice i będzie miodzio :)

Na końcu chciałbym podziękować pawlik1993 oraz wojtas83 za szybkie wysłanie paczek :)

PS: Tak wiem, Vento brudne :D

przemolas4 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL
Wysłany: 2014-09-02, 17:52   

Budda ..... na zlocie podglądałem tablice corka w golfie , bo on mial oryginalna polska i o giwo mu sie ladnie komponowala ....
I wypatrzylem , ze dolna krawedz i gorna ma zagietą do wewnatrz ( rowniutko i idealnie ) az do miejsca gdzie sie zaczynaja napisy ..... robota prrofes , tablica ori co by nie bylo .....
moze Wojtas ma fotke..... trzeba by sie podpytac , ale wyggladalo to bardzo ladnie :-) ;) ;) ;) ;)
ps .... aaaaaalllllleeeeeeeeeee brudna venta :P :P :P

kowal323 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2014-09-02, 19:07   

Przemo gdzieś ktoś pisał, że i za podgiętą się czepiają ..

aszokalski 
Kierowca eLki
Vwagowicz

Silnik: 1.8 CL 75 KM
Wysłany: 2014-09-02, 20:25   

Lampy do tego koloru idealnie się komponują. Blenda US-a oczywiście na wielki plus :) powodzenia w dalszych modach bo Ventylek naprawdę ładny.

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-09-03, 20:17   

kowal323 ma racje, za podgiętą lub podciętą zabierają dowody, nawet pisze o tym w kodeksie, że nie wolno tego robić, sporo się tego naczytałem by w razie kontroli umieć się jakoś bronić :P
Ale chyba miśki zaakceptowały blache od Ago bo kilka razy jechali za mną i brak reakcji, dzisiaj stali na parkingu i zatrzymywali do rutynowej kontroli, oczywiście musiałem się upewnić czy blacha im pasuje i zaparkowałem obok radiowozu :D Na blachę popatrzyli popatrzyli i brak reakcji ale w razie czego kwadratową mam w bagaju :D

Z nowości to założyłem żarówki Osram Night Breaker Unlimited oraz Diadem Chrome. Po zmianie żarówek nareszcie można normalnie jeździć w nocy a chromy są pod ciemne kierunki, które zamontuję na dniach :)
Założyłem też nowe rygle bo stare były połamane :)

przemolas4 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL
Wysłany: 2014-09-03, 20:21   

udda ..... drogówka ci nie popuści hehehe .... wyba , że u siebie w rejonie masz wyrozumialców .....

pawel66600 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2014-09-03, 21:12   

Mam blachę w blendzie US 15x30 od Ago z normalną polską czcionką, w ostatnim czasie miałem dwie kontrole, na blachę dziwnie patrzyli ale nic nie powiedzieli :) W bagażniku wożę zwykłą długa na której mam naklejone od spodu paski taśmy dwustronnej w razie czego mogę na blendę przykleić. Ta oryginalna polska kwadratowa w ogólę nie wygląda w blendzie US.
Ostatnio zmieniony przez pawel66600 2014-09-03, 21:13, w całości zmieniany 1 raz  

vwjanekvento 
Donator

Wysłany: 2014-09-03, 21:31   

pawel66600 wyobraz sobie ze mam tak samo jak Ty :diabełek: I druga tablica jeździ pod kanapa z tasma :P Kontrole tez miałem i nic, tyle razy już mnie widzieli i tez nic :P
Grupa Lubuska

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-10-01, 19:49   

Długo nic nie dodawałem więc czas podbić temat do góry :P Na początek uprzedzam, auto wciąż brudne :diabełek:

No to może po kolei... Pojedyncze osoby na forum mogą kojarzyć, że byłem zaniepokojony śladami oleju w układzie dolotowym powietrza oraz ubywającym olejem. Jako, że silnik oleju nie spala (ładnie wypalone świece oraz brak kopcenia na niebiesko) postanowiłem wymienić uszczelkę pod miską, na szczęście to poskutkowało. Fakt olej nadal ubywa ale to przez uszczelkę od pokrywy zaworów, cały tył silnika zarzygany olejem :/ No ale przynajmniej wiem, że dziury w tłoku nie mam :D

Zakupiłem komplet zimówek używanych przez 1 sezon za 180zł :D Prawie jak za darmo :D

Miałem też małą powódź w bagażniku ale szybko doszedłem skąd wlatuje mi woda. Okazało się, że uszczelka od lampy słabo dolegała do karoserii i przy większych opadach przepuszczała, pomogła odrobina silikonu i kilka dni wietrzenia bagażnika :D

Zamontowałem czarne rączki z Passata B4, jak się można domyślić jest to zapowiedź czarnego wnętrza :)

Odświeżyłem i prysnąłem na czarny mat emblematy na klapie :)

Dzięki koledze dratek stałem się posiadaczem podbitki klapy oraz lewego boczka tapicerki :) Do pełni szczęścia brakuje mi tylko prawego, dlatego jeśli komuś zalega lub ma jakieś info to chętnie przytulę :)

Wpadł grill starego typu, grill odświeżyłem malując listwę w kolor oraz żeberka oraz emblemat w czarny mat :)
Aby nadać oryginalności i indywidualnego stylu na grillu wylądował króliczek :faja: ... ale taki... trochę inny :D

Zamontowałem też ori czarne kierunki FER :)
Udało mi się dostać też ori blendy FER oraz całe czarne ori halogeny z XX Jahre, ale nie mam blaszek montażowych i halo słabo się trzymają, dodatkowo mocowania w moim zderzaku są już wymęczone i miałem dużą przerwę między halogenem a blendą, dlatego na razie prysnąłem stare długie blendy w czarny mat i tak musi być, dopóki czegoś nie wykombinuję z solidnym zamocowaniem halo :P
Do pełni szczęścia brakuje tylko ciemnych reflektorów ale na dniach powinno to się zmienić :D

Przy okazji zmian uwidocznił się źle spasowany zderzak, myślę, że to kwestia ślizgów.

Jeśli ktoś ma oryginalne czarne długie blendy to też chętnie odkupię :) Lub zamienię moje halogeny na czarne ZKW z dopłatą z mojej strony :D

No to chyba na tyle tego dość obszernego aktuala. :diabeł:
Jeśli ktoś posiada wymienione wyżej części lub ma pomysł na montaż halogenów to proszę o informację :)

Na koniec kilka fotek.

Budda 
Ventofan

Wysłany: 2014-10-09, 22:41   

Cóż post pod postem, widocznie Vento nikomu nie przypadło do gustu ale to mnie nie powstrzyma :D

Wpadły przyciemnione lampy zrobione tradycyjnym już sposobem :D Kupiłem ori lampy Hella wraz z sprawnymi silniczkami za 100zł + trochę chęci i jest :) Po założeniu ustawione kąty świecenia :)

Na zdjęciach ciężko uchwycić efekt, zwłaszcza telefonem ale coś tam widać :) Cały efekt spowodował, że mam ochotę na soczewkę :D

Odpowiedz do tematu