Panowie, podczas jazdy puka mi coś w prawym kole, nie jest to na tyle głośne jak zużyte łożysko czy całkiem wyrypany przegub ale czuje to na pedałach i delikatnie słychać a ostatnio się trochę pogorszyło, podnosiłem oglądałem ale nie mogę dojść co to może być, częstotliwość jest zależna od prędkości i wydaje mi się że trochę bardziej puka przy jeździe pod górkę, ale nie ma konkretnych sytuacji że przy skręcaniu czy coś w tym stylu. jakieś pomysły ?
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
nie no takie rzeczy jak szpilki to pierwsze co ;p może i to ta guma wahacza ale ona takie objawy daje ? nie mam jak jej sprawdzić chyba w domowych warunkach, wizualnie wygląda wszystko dobrze, na wiosne i tak komplet do wymiany tzn wszystko z przedniego zawieszenia. a może to przegub jednak ?
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Wiesz, czasami lepiej zapytać ja skłaniam się bardziej w stronę przegubu gdyz nasila się wraz ze zmianą prędkości i przy jeździe pod górę gdzie elementy przeniesienia napędu sa berdziej obciążone. Tylko czy przegub wogóle moze pukać
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Autko seria czy na ostrej glebie? Jak na glebie, to dokładnie obadaj półoś czy nie obciera o podłużnicę. A tylną gumę wahacza sprawdzisz łyżką/kawałkiem płaskownika, wkładając między wahacz a coś stałego i ruszając paczeć czy jest wybita
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum