A ja zazdroszczę styropianu ::D Fajnie to wyglada, tylko tam gdzie są w nim schowki dałbym na spód cieniutko styropianu żeby tam się nic w nich nie tłukło
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Aktual by się przydał bo trochę się działo. Pierwsze co to w końcu Venciak doczekał się malowanka progów . W między czasie kupiłem skrzynie biegów od Przemka i dwumas od Wojtasa, skrzyni nawet nie rozpakowałem tylko wystawiłem na sprzedaż a sprzęgła nie użyłem bo nie nadaje się do dalszego użytku ale coś z tym akurat wykombinuję, żalu do Wojtasa nie mam, wszystko gra. Wracając do tematu, rozebrałem Ventke z zamiarem wymiany sprzęgła, miałem do wyboru albo używkę z 2 tyś. przebiegiem od Passata B3 TD albo dwumas od Wojtasa, Ani jedno ani drugie nie zdało by egzaminu, w Pasku tarcza sprzęgła jest zbyt mała, wejść by weszła ale to nie była by jazda. No więc dupa, składamy z powrotem. Ale skoro auto rozebrane i dawca jest to wymieniłem maglownicę, bo coś mi te wspomaganie w jedną stronę lżej w drugą ciężej, a jak maglownicę wymieniłem to i na zbieżność trzeba jechać a że Venciak poskładany w sobotę po południu to i czekać do poniedziałku aż stacje otworzą. No to wziąłem się za inne rzeczy, wymieniłem łożyska McPhersona, wymieniłem łącznik tłumika bo był przepalony, po zdjęciu łącznika moim oczom okazał się zasyfiony katalizator więc został wydłubany, wymiana tarcz przednich, pomalowałem zaciski przednie na żółto i po wszystkim poskładałem Venciaka. Rano w poniedziałek pojechałem na zbieżność, w drodze mi prawe koło się przyblokowało, bo zapomniałem odpowietrzyć do końca hamulców Wróciłem na warsztat - odpowietrzyłem hamulce, wymieniłem wybierak dzięki czemu biegi wchodzą jak w masło więc skrzynia od Przemka nie potrzebna a spoczątku myślałem, że biegi przez sprzęgło ciężko wchodzą
Na zdjęciu pomalowane progi + zaciski
Koza tańszy jak szalona. Kupiłem alusy 15'stki a nawet nie mam kiedy ich wyważyć, kupić śrub i założyć na auto :/ I gdzie tu politaka panie .. Jak na razie nowych modów brak..
Panie toszto generalka prawie ładnie teraz progi wyglądają tylko do sierpów na gwałt przydałaby sie listwa progowa, a takie znajdziesz bez problemu i tanio
No to życze powodzenia ze sprzęgłem i w końcu doprowadzenia do finału
Odpowietrzniki hamulców puściły bez problemu czy masz jakis tajny sposób ?
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Panie toszto generalka prawie ładnie teraz progi wyglądają tylko do sierpów na gwałt przydałaby sie listwa progowa, a takie znajdziesz bez problemu i tanio
Z naciskiem na "tanio"
Tomaszex napisał/a:
Odpowietrzniki hamulców puściły bez problemu czy masz jakis tajny sposób ?
Ja tam nie wiem, wujas odpowietrzał, Ja tylko dymałem pedałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum